מתכונים חמים

טאקו תירס עם עוף מולה רוחו

טאקו היא המנה שהמקסיקנים הכי אוהבים לאכול מחוץ לבית. ארוחת טאקו הוא כמו ארוחת טעימות, אבל בעמידה

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

טאקו מקסיקני (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 12-18 טורטיות תירס (או קמח, למעדיפים)
  • 1 עוף בגריל
  • 1 צנצנת (200 גרם) רוטב מולה מרוכז (ניתן להשיג בחנויות הטבע הגדולות או במדפי ה"אוכל העולמי" במרכולים הגדולים)
  • 1 כוס מרק עוף, מרק בשר או מרק ירקות, או עגבניות מרוסקות או מים
  • אופציה: 3 כפות שמנת או חלב קוקוס
  • אופציה: 2-3 קוביות שוקולד מריר
  • להגשה:
  • 1 בצל לבן פרוס לחצאי טבעות
  • חופן כוסברה
  • מעט שומשום קלוי לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את הטורטיות ושומרים במגבת לחה למניעת התייבשות.
  • 2. מסירים מהעוף עור וגידים וקורעים לרצועות דקיקות.
  • 3. בסיר בינוני, על אש בינונית, מערבבים את המולה עם הנוזל. ניתן להוסיף מעט שמנת או חלב קוקוס או שוקולד מריר. מביאים לרתיחה עדינה.
  • 4. מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים בעדינות.
  • 5. מסדרים את הטורטיות על צלחות הגשה, מניחים את העוף במולה. מקשטים ברצועות בצל, כוסברה ושומשום ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully