עוגת שוקולד מסוג דינג דונג
קלאסיקה אמריקאית - עוגת שוקולד במילוי קרם, במיוחד לחופש הגדול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבלילה
- ¼1 כוסותקמח
- ½כפיתסודה לשתייה
- ¼כפיתמלח
- ½כוסמים רותחים
- 3כפותקקאו
- 4כפותנטיפי שוקולד מריר
- ¼כוססוכר
- ½כוססוכר חום דחוס
- ½כוסשמן
- 2ביצים XL
- כפיתתמצית וניל
- ½גביעשמנת חמוצה
לקרם מילוי העוגה
- 250מ״לשמנת מתוקה (להקצפה)
- כףאבקת סוכר
- כפיתקורנפלור (או פודינג וניל)
- כףגבינת שמנת
- ½כפיתתמצית וניל
לציפוי
- 200גרםשוקולד חלב
- כפיתחמאה
- כפיתשמן צמחי
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שוקולד מסוג דינג דונג?
- 1מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2בקערה קטנה מערבבים את הקמח, הסודה והמלח.
- 3בקערה נוספת וגדולה מערבבים את המים החמים, אבקת הקקאו והשוקולד עד להמסה מוחלטת.
- 4מוסיפים פנימה תוך כדי הקצפה מתמדת בעזרת מטרפה או מיקסר עם בלון הקצפה את הסוכר, השמן, הביצים ותמצית הווניל.
- 5מתחילים להוסיף בשתי פעימות ולסרוגין את תערובת היבשים ואת השמנת החמוצה- קמח, שמנת, קמח, שמנת. מערבלים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- 6משמנים את השקעים בתבנית, מרפדים בעטרות אפייה ויוצקים עד 2/3 מגובה השקעים.
- 7מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור כ-25 דקות עד למבחן קיסם יבש. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון לקירור מוחלט.
- 8מכינים את הקרם למילוי העוגה: כאשר העוגות מצוננות לחלוטין, מקציפים את כל חומרי המילוי במהירות גבוהה ומכניסים למקרר.
- 9כעת לוקחים את העוגות, קוטמים את חלקן העליון ('הכיפה') ומיישרים כך שתיווצר צורה של דיסקית. בעזרת כפית קטנה מייצרים גומחה באמצע, מזלפים את הקרם פנימה וסוגרים עם הבצק שהוצאנו לטובת הגומחה. מחזירים למקרר.
- 10מכינים את הציפוי: בקערה חסינת חום ממיסים את השוקולד, החמאה והשמן (במיקרוגל בפולסים של 20 שניות תוך כדי עירבוב) עד לקבלת מראה חלק ומבריק.
- 11מוציאים את העוגות מן המקרר ומצפים בשוקולד. מפזרים מעל פירורים שנותרו מן הכיפות שחתכנו.