וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד מסוג דינג דונג

קלאסיקה אמריקאית - עוגת שוקולד במילוי קרם, במיוחד לחופש הגדול

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

60 דקות סה"כ,קל להכנה,תבנית 12 שקעים
דינג דונג: עוגות פאדג' שוקולד. דרור עינב
דינג דונג: עוגות פאדג' שוקולד

מצרכים למתכון

  • לבלילה

    • ¼1 כוסותקמח
    • ½כפיתסודה לשתייה
    • ¼כפיתמלח
    • ½כוסמים רותחים
    • 3כפותקקאו
    • 4כפותנטיפי שוקולד מריר
    • ¼כוססוכר
    • ½כוססוכר חום דחוס
    • ½כוסשמן
    • 2ביצים XL
    • כפיתתמצית וניל
    • ½גביעשמנת חמוצה
  • לקרם מילוי העוגה

    • 250מ״לשמנת מתוקה (להקצפה)
    • כףאבקת סוכר
    • כפיתקורנפלור (או פודינג וניל)
    • כףגבינת שמנת
    • ½כפיתתמצית וניל
  • לציפוי

    • 200גרםשוקולד חלב
    • כפיתחמאה
    • כפיתשמן צמחי

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת שוקולד מסוג דינג דונג?

  • 1
    מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2
    בקערה קטנה מערבבים את הקמח, הסודה והמלח.
  • 3
    בקערה נוספת וגדולה מערבבים את המים החמים, אבקת הקקאו והשוקולד עד להמסה מוחלטת.
  • 4
    מוסיפים פנימה תוך כדי הקצפה מתמדת בעזרת מטרפה או מיקסר עם בלון הקצפה את הסוכר, השמן, הביצים ותמצית הווניל.
  • 5
    מתחילים להוסיף בשתי פעימות ולסרוגין את תערובת היבשים ואת השמנת החמוצה- קמח, שמנת, קמח, שמנת. מערבלים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  • 6
    משמנים את השקעים בתבנית, מרפדים בעטרות אפייה ויוצקים עד 2/3 מגובה השקעים.
  • 7
    מכניסים לתנור ואופים במרכז התנור כ-25 דקות עד למבחן קיסם יבש. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון לקירור מוחלט.
  • 8
    מכינים את הקרם למילוי העוגה: כאשר העוגות מצוננות לחלוטין, מקציפים את כל חומרי המילוי במהירות גבוהה ומכניסים למקרר.
  • 9
    כעת לוקחים את העוגות, קוטמים את חלקן העליון ('הכיפה') ומיישרים כך שתיווצר צורה של דיסקית. בעזרת כפית קטנה מייצרים גומחה באמצע, מזלפים את הקרם פנימה וסוגרים עם הבצק שהוצאנו לטובת הגומחה. מחזירים למקרר.
  • 10
    מכינים את הציפוי: בקערה חסינת חום ממיסים את השוקולד, החמאה והשמן (במיקרוגל בפולסים של 20 שניות תוך כדי עירבוב) עד לקבלת מראה חלק ומבריק.
  • 11
    מוציאים את העוגות מן המקרר ומצפים בשוקולד. מפזרים מעל פירורים שנותרו מן הכיפות שחתכנו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully