פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת שוקולית משודרגת

      עוגת שוקולד עסיסית ומשודרגת עם פודינג וניל ושוקולד חם מעל. מושלם כעוגת יומולדת לגן ולכל אירוע משפחתי

      39 מדרגים / 2.71 כוכבים

      עוגת שוקולד (דרור עינב)
      עוגת שוקולד (דרור עינב)

      מצרכים

        • לעוגה

        • 4 ביצים
        • 150 גרםסוכר (3/4 כוס)
        • 100 גרםשוקולד מריר
        • 120 מ״לחלב (חצי כוס)
        • 120 מ״לשמנת מתוקה (חצי כוס)
        • 140 גרםשוקולית (כוס אחת)
        • 140 גרםקמח (כוס אחת)
        • 10 גרםאבקת אפייה (שקית אחת)
        • 150 גרםשמן (3/4 כוס)
        • לפודינג

        • 4 יחידותמעדן וניל
        • 2 כפותאינסטנט פודינג וניל
        • לציפוי השוקולד

        • 200 גרםשוקולד מריר (שבור לקוביות או מטבעות)
        • 200 מ״לשמנת מתוקה (כוס פחות 2 כפות)

      אופן ההכנה

        איך מכינים עוגת שוקולית משודרגת?

      • מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • ממיסים במיקרו את השוקולד, החלב והשמנת. רצוי בכל פעם בפולסים של 30 שניות, מערבבים ושבים להפעיל עד לקבלת תערובת אחידה.
      • מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
      • מערבבים יחד את הקמח, השוקולית ואבקת האפייה ומוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים את השמן. מערבבים היטב.
      • בעזרת מרית (לקקן) מקפלים לתוך בלילת השוקולד את תערובת הביצים בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
      • מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים).
      • מכינים את הפודינג: מערבבים בקערה את מעדן הווניל עם אינסטנט הפודינג ושומרים במקרר.
      • כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור מחוררים את העוגה במספר מקומות בעזרת הידית של כף עץ עבה.
      • יוצקים את הפודינג מעל העוגה ומניחים לו לחלחל לתוך החורים. מקררים את העוגה.
      • מצפים את העוגה: בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ואז יוצקים מעל את השוקולד. מסירים מהאש. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם שוקולד חלק.
      • יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה, פורסים פרוסה עבה ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -