מתכונים חמים

עוגת שוקולית משודרגת

עוגת שוקולד עסיסית ומשודרגת עם פודינג וניל ושוקולד חם מעל. מושלם כעוגת יומולדת לגן ולכל אירוע משפחתי

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות עבודה

  • 70 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • קוטר 24 ס״מ

עוגת שוקולד

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה

    • 4 ביצים
    • 150 גרםסוכר (3/4 כוס)
    • 100 גרםשוקולד מריר
    • 120 מ״לחלב (חצי כוס)
    • 120 מ״לשמנת מתוקה (חצי כוס)
    • 140 גרםשוקולית (כוס אחת)
    • 140 גרםקמח (כוס אחת)
    • 10 גרםאבקת אפייה (שקית אחת)
    • 150 גרםשמן (3/4 כוס)
  • לפודינג

    • 4 יחידותמעדן וניל
    • 2 כפותאינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי השוקולד

    • 200 גרםשוקולד מריר (שבור לקוביות או מטבעות)
    • 200 מ״לשמנת מתוקה (כוס פחות 2 כפות)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת שוקולית משודרגת?

  • 1מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2ממיסים במיקרו את השוקולד, החלב והשמנת. רצוי בכל פעם בפולסים של 30 שניות, מערבבים ושבים להפעיל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית.
  • 4מערבבים יחד את הקמח, השוקולית ואבקת האפייה ומוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים את השמן. מערבבים היטב.
  • 5בעזרת מרית (לקקן) מקפלים לתוך בלילת השוקולד את תערובת הביצים בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
  • 6מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים).
  • 7מכינים את הפודינג: מערבבים בקערה את מעדן הווניל עם אינסטנט הפודינג ושומרים במקרר.
  • 8כשהעוגה החמה יוצאת מהתנור מחוררים את העוגה במספר מקומות בעזרת הידית של כף עץ עבה.
  • 9יוצקים את הפודינג מעל העוגה ומניחים לו לחלחל לתוך החורים. מקררים את העוגה.
  • 10מצפים את העוגה: בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ואז יוצקים מעל את השוקולד. מסירים מהאש. ממתינים דקה ומערבבים היטב לקבלת קרם שוקולד חלק.
  • 11יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה, פורסים פרוסה עבה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully