וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות ריבה וחמאות בוטנים

נשנוש פשוט יעיל ונהדר. לחמניות קטנות וממולאות בשילוב המושלם בין מתוק למלוח

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-12-16 לחמניות
  • 1/2 ק"ג קמח קסם לחלה
  • 250-275 גר' מים
  • לשימון:
  • שמן זית עדין/שמן תירס
  • למילוי:
  • כמה שיותר חמאת בוטנים
  • לא מעט קונפיטורת תות
  • לפני האפייה:
  • ביצה מדוללת במעט מים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בקערה או במיקסר את הקמח ולשים עם המים במשך מס' דקות עד לקבלת בצק חלק, גמיש ולא דביק. מעבירים לקערה משומנת בשמן ניטרלי (זית עדין/שמן תירס) ומניחים לתפוח כ-15 דקות.
  • 2. מרדדים למלבן גדול בעובי של 5-4 מ"מ. חותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ.
  • 3. מניחים במרכז כל ריבוע כף שטוחה של חמאת בוטנים וחצי כף של ריבת תות. סוגרים את קצוות הריבוע בתנועה סיבובית כך שייווצרו לחמניות דמויות ציקלון קטן. נותנים עוד סיבוב קטן כדי שהבצק לא יפתח.
  • 4. מתפיחים כחצי שעה, מורחים בביצה מדוללת ואופים בטמפ' 180–190 מעלות כ- 15-18 דקות.
  • לחמניות גבינה נימוחות עם מילוי קטיפתי

  • לחמניות תירס ופרמזן

  • לחמניות מאודות-באו

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • לחם שוקולד איטלקי

  • מופלטה קלה להכנה

  • פוגאס מתובל

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

  • בייגל בתיבול פיצה

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • חלת שושנים מסורתית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully