הדובדבנים, התכשיטים הכי יפים בצלחת הפירות הקיצית, עוד רגע ייעלמו, וזה הזמן לנצל אותם בכל הדרכים והצורות. אם כבר הזדמן לכם לצאת השנה לקטיף, אני מקווה שהצלחתם להקפיא חלק, או לאלו מכם שהגדילו ועשו - להכין קונפיטורה טובה. כך או כך, קסם הדובדבנים הולך לפוג בקרוב וזה הזמן ליהנות ממנו עד תום. הפעם עם מתכון קל שבקלים, ללחמניות רכות ועסיסיות, המשלבות מרציפן בבצק ודובדבנים במילוי. חיבור הטעמים עובד כאן נהדר, ומתקבלת תוצאה בעלת טעמים עדינים מאד.
הלחמניות הללו אינן מתוקות ויכולות להתאים בהחלט לבראנץ' שישי לצד חמאה טובה וגבינות לבנות למריחה, או לנשנוש של בין ערביים לצד משקה קר ומרענן. ואם בכל זאת הן יצאו קצת מתוקות, תמיד תוכלו להאשים את הדובדבנים. עובדה משעשעת על המתכון הזה היא, שהבצק מבלה את אותו הזמן במקפיא כמו גם בתנור. גם הוא כמונו, לא עומד בחום הזה.
הסוף לגרעינים: כך תוכלו לחרוץ דובדבנים בשניה
ויש לנו גם מתכון לבראוניז שוקולד לבן ודובדבנים
עוד מתכונים לחופש הגדול מחכים לכם כאן
לחמניות מרציפן ודובדבנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק:
- 2כוסותקמח מנופה
- 2שקיותסוכר וניל
- 1כףאבקת אפייה
- ½כפיתמלח
- 100גרםמרציפן משובח (60% שקדים לפחות)
- 100גרםחמאה חתוכה לקוביות
- ⅔גביעשמנת חמוצה או יוגורט
למלית:
- 250גרםדובדבנים מגולענים טריים או קפואים
לציפוי:
- 3כפיותשמנת מתוקה
- 3כפותסוכר דמררה
- 100גרםשקדים פרוסים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחמניות מרציפן ודובדבנים?
- 1לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם ומעבדים בפולסים כדקה, עד לקבלת בצק אחיד במרקם מעט דביק.
- 2מרפדים תבנית אפיה שטוחה בנייר אפיה, מפזרים קמח ומעבירים אליה את הבצק (כדאי להיעזר במרית). מפזרים עוד חופן קמח מעל וסוגרים בעזרת נייר אפייה נוסף שמניחים מעל. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפיה, לעובי של 2 ס"מ ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
- 3מוציאים את הבצק מן המקפיא וחוצים אותו לשני חלקים. מפזרים על חציו את הדובדבנים ומניחים מעל את החצי השני. מפזרים מעט קמח על הבצק הכרוך, נוטלים סכין מטבח חדה וכבדה, טובלים בקמח וחותכים לריבועים (ארבעה חיתוכים לאורך ולרוחב).
- 4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- 5מברישים את הלחמניות בשמנת מתוקה ומפזרים מעל שקדים פרוסים ומעט סוכר דמררה.
- 6אופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון (כדאי להיעזר בתרווד). מגישים בטמפ' החדר.
- אחסון: מאחסנים במקרר עד 3 ימים ואוכלים בטמפ' החדר או מחממים כדקה בטוסטר אובן. ניתן לאחסן בשקית וואקום במקפיא (עד שבועיים), להפשיר כשעתיים במקרר, לחמם מעט ולהגיש.