מתכונים חמים

לחמניות מרציפן עם דובדבנים

רגע לפני שתם קסם הדובדבן לשנה הנוכחית, זה הזמן ללחמניות מרציפן עדינות ללא שמרים. המתכון שיפיץ שימחה וריחות מטריפים בסוף השבוע

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לחמניות מרציפן במילוי דובדבנים (צילום: מערכת וואלה! NEWS, דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 15 לחמניות בינוניות
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם מרציפן משובח 60% שקדים לפחות
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם) חתוכה לקוביות
  • 2/3 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
  • למלית:
  • 250 גרם דובדבנים מגולענים טריים או קפואים
  • לציפוי:
  • 3 כפות שמנת מתוקה בקערית קטנה
  • 3 כפות סוכר דמררה בקערית קטנה נוספת
  • 100 גרם שקדים פרוסים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לתוך מעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את כל מרכיבי הבצק לפי סדר הופעתם ומעבדים בפולסים כדקה, עד לקבלת בצק אחיד במרקם מעט דביק.
  • 2. מרפדים תבנית אפיה שטוחה בנייר אפיה, מפזרים קמח ומעבירים אליה את הבצק (כדאי להיעזר במרית). מפזרים עוד חופן קמח מעל וסוגרים בעזרת נייר אפייה נוסף שמניחים מעל. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפיה, לעובי של 2 ס"מ ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
  • 3. מוציאים את הבצק מן המקפיא וחוצים אותו לשני חלקים. מפזרים על חציו את הדובדבנים ומניחים מעל את החצי השני.
  • 4. מפזרים מעט קמח על הבצק הכרוך, נוטלים סכין מטבח חדה וכבדה, טובלים בקמח וחותכים לריבועים (ארבעה חיתוכים לאורך ולרוחב).
  • 5. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • 6. מברישים את הלחמניות בשמנת מתוקה ומפזרים מעל שקדים פרוסים ומעט סוכר דמררה.
  • 7. אופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד על גבי רשת צינון (כדאי להיעזר בתרווד). מגישים בטמפ' החדר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully