- 1.הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מעבדים את המים, החלב, הביצים, הקמח והשמרים כ-2 דקות במהירות איטית.
-
- 2. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ-10 דקות עד שהבצק חזק והתפתח גלוטן.
-
- 3. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד שהן נטמעות לחלוטין בבצק והוא חלק ומבריק. חשוב מאוד להוריד את הבצק מהדפנות ולהחזיר למרכז קערת המיקסר כדי שיתערבב באופן אחיד.
-
- 4. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת קלות. עוטפים את הקערה היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
-
- 5. ביום למחרת, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד כדור משוטח מעט. מניחים למנוחה של 10 דקות.
-
- 6. על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך מקומח מעט, מרדדים את כדורי הבריוש לפיתה שטוחה בעובי של כ-1 ס"מ. אפשר להניח את הפיתות בתוך רינג עגול, כך הצורה תישמר גם לאחר ההתפחה וגם באפייה, אבל לא חובה.
-
- 7. מקמחים מעט את האצבעות ויוצרים גומות על פני שטח הבצק. מברישים בביצה את כל פני השטח ומתחילים לפזר את התוספות.
-
- 8.פיזור התוספות: כל תוספת שאוהבים ניתן לשים מעל הבריוש. תחילה מפזרים את קוביות החמאה בגומות, ואז את התוספות. למשל בריוש עם בעגבניות שרי בשני צבעים, רוזמרין ומלח גס. בריוש עם זיתים, עשבי תיבול ומלח גס או בריוש של פירות עם שזיפים ונקטרינות, מעט סוכר חום וסוכר גבישי.
-
- 9. נותנים לבריושים לתפוח כשעה וחצי עד שעתיים ולקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 10. אופים כ-20-30 דקות ומגישים.