פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בריושים מטריפים

      קבלו שתי גרסאות שונות: מתוקה עם פירות וסוכר, ומלוחה עם עגבניות שרי, זיתים, ארטישוק ומה שמתחשק

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      בריושים (דרור עינב)
      בריושים (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 3 בריושים
      • לבריושים:
      • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לחם
      • 110 גרם (1/2 כוס + כף) מים
      • 50 גרם (1/4 כוס פחות כף) חלב
      • 2 ביצים
      • 7 גרם ( כפית גדושה) שמרים יבשים
      • 60 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
      • 10 גרם (2 כפיות) מלח
      • 160 גרם חמאה קרה בקוביות
      • 1 ביצה, להברשה
      • לתוספות:
      • 150 גרם חמאה קרה בקוביות (50 גרם לכל בריוש)
      • מלח ים אטלנטי
      • סוכר גבישי
      • עגבניות שרי חצויות
      • זיתים
      • רוזמרין
      • טימין
      • אפרסק/נקטרינה חתוך לפלחים או קוביות
      • שזיפים חתוכים לפלחים או קוביות
      • שמן זית להברשה אחרי האפייה (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מעבדים את המים, החלב, הביצים, הקמח והשמרים כ-2 דקות במהירות איטית.
      • 2. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים ללוש על מהירות בינונית כ-10 דקות עד שהבצק חזק והתפתח גלוטן.
      • 3. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד שהן נטמעות לחלוטין בבצק והוא חלק ומבריק. חשוב מאוד להוריד את הבצק מהדפנות ולהחזיר למרכז קערת המיקסר כדי שיתערבב באופן אחיד.
      • 4. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת קלות. עוטפים את הקערה היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
      • 5. ביום למחרת, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד כדור משוטח מעט. מניחים למנוחה של 10 דקות.
      • 6. על משטח עבודה מקומח ובעזרת מערוך מקומח מעט, מרדדים את כדורי הבריוש לפיתה שטוחה בעובי של כ-1 ס"מ. אפשר להניח את הפיתות בתוך רינג עגול, כך הצורה תישמר גם לאחר ההתפחה וגם באפייה, אבל לא חובה.
      • 7. מקמחים מעט את האצבעות ויוצרים גומות על פני שטח הבצק. מברישים בביצה את כל פני השטח ומתחילים לפזר את התוספות.
      • 8.פיזור התוספות: כל תוספת שאוהבים ניתן לשים מעל הבריוש. תחילה מפזרים את קוביות החמאה בגומות, ואז את התוספות. למשל בריוש עם בעגבניות שרי בשני צבעים, רוזמרין ומלח גס. בריוש עם זיתים, עשבי תיבול ומלח גס או בריוש של פירות עם שזיפים ונקטרינות, מעט סוכר חום וסוכר גבישי.
      • 9. נותנים לבריושים לתפוח כשעה וחצי עד שעתיים ולקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      • 10. אופים כ-20-30 דקות ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -