- 1. התחתית: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את הבייגלה לפירורים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר חומרי התחתית. מעבדים בידיים לכדי עיסה (מומלץ להשתמש בכפפה חד פעמית).
-
- 2. משמנים מעט את התבנית או הרינג ומשטחים את העיסה על גבי התחתית. דוחסים פנימה בעזרת תחתית של כוס לכדי שכבה אחידה בעוביה ובגובהה. מכניסים למקרר.
-
- 3. המלית: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והפודנג לכדי קרם יציב.
-
- 4. ההרכבה: מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקרר, מרפדים את השוליים בנייר שעווה או בשקף ומסדרים שכבה ראשונה של רבע מהקרם, מעליה רבע מכמות פרוסות המלון, ושוב קצפת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ומסיימים בפרוסות המלון. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים למקפיא ל-10 שעות לפחות.
-
- 5. ההגשה: מוציאים את העוגה מן המקפיא ומניחים לה לעמוד כ-10 דקות בטמפ' החדר. נוטלים מטלית ומרטיבים במים חמים, מנגבים מסביב לרינג, מחלצים ומסירים את השקף. מעבירים על גבי צלחת הגשה ומגישים עם מעט רוטב מייפל ועלי נענע טריים מעל.
- אחסון:
-
- ניתן לשמור במקפיא מכוסה היטב עד שבועיים.
- הגרסה הטבעונית:
-
- כדי להפוך את המתכון לטבעוני, ממירים את גבינת השמנת בקרם קוקוס ואת השמנת המתוקה החלבית לצמחית.