- 1. מכינים את הבצק: מערבלים שמן ומים במיקסר עם וו לישה במשך חצי דקה. מוסיפים קמח, שמרים מלח וסוכר. לשים במשך כ-20 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
- 2. מצפים את הבצק בשמן ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 3. בינתיים, מכינים את המלית: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול, חולטים בתוכם את המנגולד במשך 4-5 דקות, מסננים, סוחטים וקוצצים. מערבבים עם יתר חומרי המלית.
- 4. עכשיו ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם (גודל תפוז, בערך) ומניחים על משטח מקומח להתפחה של 20 דקות.
- 5. מחממים תנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 6. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר 18 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול 5-6 כפות גדושות מן המלית. חשוב להשאיר כ-2 ס"מ של שוליים חשופים.
- 7. מרימים חתיכה מהשוליים ומושכים בעדינות כלפי מעלה. צובטים ומרימים חתיכה נוספת, וכך לאורך השוליים עד שהכיסן נסגר.
- 8. משטחים את הכיסן כך שמתקבלת צורה של פיתה סגורה.
- מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפיה בכמה מחזורים ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהחצ'פורי שחומים.