פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חצ'פורי תרד של ננוצ'קה

      בצק מרטיט מהמטבח הגרוזיני. ננה שרייר במתכון לחצ'פורי מנגולד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חצ'פורי תרד של ננוצ'קה (יח
      חצ'פורי תרד של ננוצ'קה (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 כוס שמן חמניות
      • 700 מ"ל מים פושרים ( 3 כוסות)
      • קילו ורבע קמח לבן
      • ½ כף שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • למלית:
      • 3 צרורות מנגולד, עלים ושדרות
      • 2 ק"ג טופו מוצק, מגורד דק
      • עלים קצוצים מצרור נענע
      • צרור בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוץ
      • מלח פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: מערבלים שמן ומים במיקסר עם וו לישה במשך חצי דקה. מוסיפים קמח, שמרים מלח וסוכר. לשים במשך כ-20 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
      • 2. מצפים את הבצק בשמן ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
      • 3. בינתיים, מכינים את המלית: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול, חולטים בתוכם את המנגולד במשך 4-5 דקות, מסננים, סוחטים וקוצצים. מערבבים עם יתר חומרי המלית.
      • 4. עכשיו ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם (גודל תפוז, בערך) ומניחים על משטח מקומח להתפחה של 20 דקות.
      • 5. מחממים תנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      • 6. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר 18 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול 5-6 כפות גדושות מן המלית. חשוב להשאיר כ-2 ס"מ של שוליים חשופים.
      • 7. מרימים חתיכה מהשוליים ומושכים בעדינות כלפי מעלה. צובטים ומרימים חתיכה נוספת, וכך לאורך השוליים עד שהכיסן נסגר.
      • 8. משטחים את הכיסן כך שמתקבלת צורה של פיתה סגורה.
      • מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפיה בכמה מחזורים ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהחצ'פורי שחומים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -