וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצ'פורי תרד של ננוצ'קה

בצק מרטיט מהמטבח הגרוזיני. ננה שרייר במתכון לחצ'פורי מנגולד

מתכון מאת: ננה שרייר, מערכת וואלה

חצ'פורי תרד של ננוצ'קה.
חצ'פורי תרד של ננוצ'קה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 כוס שמן חמניות
  • 700 מ"ל מים פושרים ( 3 כוסות)
  • קילו ורבע קמח לבן
  • ½ כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • למלית:
  • 3 צרורות מנגולד, עלים ושדרות
  • 2 ק"ג טופו מוצק, מגורד דק
  • עלים קצוצים מצרור נענע
  • צרור בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוץ
  • מלח פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבלים שמן ומים במיקסר עם וו לישה במשך חצי דקה. מוסיפים קמח, שמרים מלח וסוכר. לשים במשך כ-20 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • 2. מצפים את הבצק בשמן ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3. בינתיים, מכינים את המלית: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול, חולטים בתוכם את המנגולד במשך 4-5 דקות, מסננים, סוחטים וקוצצים. מערבבים עם יתר חומרי המלית.
  • 4. עכשיו ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם (גודל תפוז, בערך) ומניחים על משטח מקומח להתפחה של 20 דקות.
  • 5. מחממים תנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 6. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר 18 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול 5-6 כפות גדושות מן המלית. חשוב להשאיר כ-2 ס"מ של שוליים חשופים.
  • 7. מרימים חתיכה מהשוליים ומושכים בעדינות כלפי מעלה. צובטים ומרימים חתיכה נוספת, וכך לאורך השוליים עד שהכיסן נסגר.
  • 8. משטחים את הכיסן כך שמתקבלת צורה של פיתה סגורה.
  • מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפיה בכמה מחזורים ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהחצ'פורי שחומים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully