מעורב-ירושלמי של אביב משה
מועצת הלול ואביב משה במתכון למעורב ירושלמי מהיר וקל להכנה עם טוויסט מעניין של תבלינים וכבדי עוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3-4 אנשים:
- 300 גרם קילו שווארמה הודו חתוך לרצועות
- 300 גרם חזה הודו חתוך לרצועות
- 2 בצלים פרוסים דק
- 300 גרם כבד עוף נקי
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 1/2 כוס גבעולי סלרי פרוסים
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות אבקת קארי
- רבע כפית כמון
- 2 כפות שמן זית
- להגשה:
- לאפה
- עגבניה
- מלפפון
- חסה
אופן ההכנה
- 1. צורבים את כבדי העוף על מחבת חמה (אין צורך בשמן). בוזקים מעליהם מלח גס, מטגנים כ- 3 דקות משני הצדדים ומוצאים החוצה.
- 2.מוסיפים למחבת שמן זית ומכניסים פנימה את נתחי ההודו, מטגנים כדקה עד להשחמה ומוציאים החוצה.
- 3. מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית, מטגנים את הבצל כ-3 דקות דקות ומחזירים פנימה את כבדי העוף ואת רצועות ההודו.
- 4. , מוסיפים את גבעולי הסלרי הפרוסים, הפלפל החריף, הפרוס הקארי ושאר התבלינים ומקפיצים כמה דקות נוספות.
- 5. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומיץ הלימון ומגישים לצד לאפה, חסה ועגבניות חתוכות.