פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפ צרפתי מפנק

      השף אבי ביטון בהשראת הקרפים של בר א-וין, מכין מנה קיצית וכיפית שמתאימה לבוקר מפנק, אבל גם לארוחת ערב קלילה. קרפ ממולא בחציל קלוי, גבינה מלוחה, עגבניות שרי וביצה רכה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אבי מפרגן: קרפ במילוי חציל קלוי, פסטה וביצה רכה (יח
      אבי מפרגן: קרפ במילוי חציל קלוי, פסטה וביצה רכה (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • עבור 4-6 סועדים (קרפ לכל סועד)
      • לבלילת הקרפ:
      • 3/4 כוס קמח
      • 3/4 כוס חלב
      • 1 ביצה
      • 1/2 כף סוכר
      • מעט מלח
      • 3 כפות שמן קנולה
      • תרסיס שמן או שמן, לשימון המחבת
      • למילוי:
      • 4-6 חצילים קטנים קלויים וקלופים (או 2 גדולי חצויים אחרי הקלייה)
      • 10 עגבניות שרי
      • גבינת פטה בנדיבות
      • 4-6 ביצים רכות קלופות
      • טימין
      • שמן זית
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. קולים את החצילים על אש גלויה או בתנור וקולפים, מבשלים ביצים קשות כ- 6-8 דקות אחרי הרתיחה לקבלת חלמון צהוב ורך וחותכים את עגבניות השרי לרבעים.
      • 2.הבלילה: מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון או בעזרת מטרפה ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.
      • 3. משמנים מחבת בשכבה דקיקה של שמן (מומלץ להיעזר בתרסיס), מניחים על להבה בינונית ויוצקים מעט מהתערובת.
      • 4. מניעים בזריזות את המחבת בתנועות מעגליות עד לפיזור הבלילה באופן שווה על המחבת וקבלת שכבה דקיקה. כשמתחילות להופיע בועיות אוויר במרכז הקרפ, הופכים לכמה שניות ומסירים. ממשיכים כך עם כל הקרפים. אם צריך משמנים מדי פעם את המחבת. אם הקרפים מתחילים להישרף, מקררים מעט את המחבת על ידי הנחתה על סמרטוט לח.
      • 5.ההגשה: במרכז כל קרפ מניחים חציל קלוי , את העגבניות , הטימין , הגבינה וביצה חצויה. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית.
      • 6. מקפלים את קצוות הקרפ למרכז ומגישים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -