- 1. להכנת העוגה: מחממים תנור לחום של 180º.
- 2. אם מכינים את העוגה בתבנית קוגלהוף- משמנים את פנים התבנית בצורה אחידה עם מעט חמאה ומפדרים קמח, כך שיצפה את התבנית בשכבה דקה. מנערים את התבנית ונפטרים מעודפי הקמח.
- 3. להכנת העוגה, בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה והסוכר במשך כ-4 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח. מוסיפים את הביצים אחת- אחת (מוסיפים ביצה ורק לאחר שהיא נטמעת לחלוטין בתערובת מוסיפים את הביצה הבאה.
- 5. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הזנגוויל והקינמון.
- 6. שופכים לקערת המיקסר כמחצית מהתערובת עם הקמח ומערבבים להטמעה. מוסיפים את השמנת החמוצה ולאחר שגם היא נטמעת מוסיפים את יתר תערובת הקמח ומערבלים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את האגסים ומקפלים אותם אל תוך התערובת.
- 7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- 8. להכנת הגנאש, מערבבים בקערה את השוקולד הלבן עם השמנת והחמאה, כך שהשוקולד יצופה בשמנת. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של לא יותר מחצי דקה, ומערבבים בין לבין.
- 9. כשהשוקולד נמס לחלוטין, מוסיפים אליו את שאר התבלינים ומערבבים. יוצקים על העוגה רק לאחר שהיא הצטננה לגמרי, על מנת שחום העוגה לא ימיס את הציפוי.