פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שאנישקי

      לחמניות שמרים במילוי תפוחי אדמה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      כיסוני בצק במילוי תפוח אדמה (דרור עינב)
      כיסוני בצק במילוי תפוח אדמה (דרור עינב)

      מצרכים

      • 8-10 מנות
      • לבצק:
      • 1/4 2 כוסות קמח
      • 1/2 כוס חלב חמים
      • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים אקטיביים
      • 1/4 כוס סוכר
      • 80 גרם חמאה רכה מאד
      • 1 כף שמנת חמוצה
      • 1 כף גדושה מחית תפוחי אדמה
      • 3/4 כפית מלח
      • 1 ביצה גדולה
      • למלית:
      • 2-3 תפוחי אדמה מבושלים במי מלח
      • 1/2 כוס חלב חם
      • כף חמאה רכה
      • מלח ופלפל לבן לפי טעם
      • 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן להשחמה
      • לציפוי:
      • 3-5 כפות שמנת חמוצה
      • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
      • 1 ביצה טרופה עם מעט מים
      • להגשה:
      • חמאה מומסת להברשה אחרי האפייה
      • שמיר טרי לקישוט

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה
      • 1. לתוך קערה בינונית מכניסים את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב. מתסיסים כעשר דקות.
      • 2. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים. מניחים בצד לעוד כעשר דקות.
      • 3. כעת מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים את יתר מרכיבי הבצק, למעט החמאה. מתקינים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. כעבור 2-3 דקות לישה מתחילים להוסיף בהדרגה את החמאה. לבסוף לשים עוד 7-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
      • 4. מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלה. חשוב בין לבין להוציא אויר מן הבצק, כל חצי שעה בערך.
      • 5. בתום ההתפחה מניחים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל 8-10 חתיכות. מכדררים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת, במרחק של 3-5 ס"מ אחת מהשניה.
      • 6. כעת ניגשים להרכבת המאפה. במכרז כל כדור לוחצים עם תחתית כוס קטנה על מנת ליצור גומה - לתוכה יוצקים כף ממלית תפוחי האדמה. מעל המלית מורחים כפית שמנת חמוצה ומפזרים מעט גבינה מגורדת. מברישים בביצה הטרופה את הבצק החשוף ומתפיחים עוד 15 דקות.
      • 7. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20 דקות. שולי הבצק מקבלים גוון חום בהיר ומלית תפוחי האדמה נעשית זהובה ושזופה.
      • 8. מוציאים מן התנור ומברישים בחמאה מומסת. מפזרים מעל שמיר קצוץ.
      • - ניתן למלא בירקות אנטיפסטי בעל הסוגים, בירקות כתומים צלויים בתנור, ובכל שארית אחרת מתוספות ארוחת הצהרים של היום שלפני.
      • - ניתן לקשט בכל סוגי עשבי התבלין: פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית, מרווה, אורגנו.
      • - כדאי לאכול חם ביום שמכינים. ניתן להקפיא מוכן, להפשיר בטמפ' החדר ולחמם מעט בתנור.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -