וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצת המבורגר משעועית שחורה

אורלי פלאי מכינה המבורגר משעועית שחורה תוצרת בית

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-4 מנות
  • 1/2 1 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לילה במים
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק-דק וסחוט (ללא נוזלים)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה (או 1/4 כוס ממי הבישול של השעועית)
  • להגשה:
  • 4 לחמניות
  • מיונז או רוטב אלף האיים
  • עלי חסה
  • ירקות פרוסים – בצל, עגבניה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים במשך כשעה או עד שהיא מתרככת. מסננים היטב ומצננים עד שהיא קרה לחלוטין.
  • 2. מרסקים את השעועית הקרה למחית גסה בעזרת מועך פירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות יבשה יחסית.
  • 3. יוצרים ארבע קציצות בורגר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקרר עד לצלייה. ניתן גם להקפיא בשלב זה.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות, אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
  • 6. מניחים כל בורגר בלחמניה עם מיונז, חסה וירקות ומגישים.
  • בורגר פטריות ואגוזים

  • קציצות מנגולד ועדשים

  • המבורגר עדשים וקינואה

  • קציצות דג עם טחינה ירוקה

  • כדורי תירס מטוגנים

  • קציצות פראסה

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • מיטבולס ללא בשר

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • לביבות תירס

  • קציצות טופו

  • לביבות תרד עם צ'יפס אפוי וקוביות בטטה

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • קבב לבנוני עם במיה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully