קציצת המבורגר משעועית שחורה
אורלי פלאי מכינה המבורגר משעועית שחורה תוצרת בית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: ל-4 מנות
- 1/2 1 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לילה במים
- 1 בצל סגול קטן קצוץ דק-דק וסחוט (ללא נוזלים)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה (או 1/4 כוס ממי הבישול של השעועית)
- להגשה:
- 4 לחמניות
- מיונז או רוטב אלף האיים
- עלי חסה
- ירקות פרוסים בצל, עגבניה
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים במשך כשעה או עד שהיא מתרככת. מסננים היטב ומצננים עד שהיא קרה לחלוטין.
- 2. מרסקים את השעועית הקרה למחית גסה בעזרת מועך פירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות יבשה יחסית.
- 3. יוצרים ארבע קציצות בורגר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקרר עד לצלייה. ניתן גם להקפיא בשלב זה.
- 4. מחממים תנור ל-190 מעלות, אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
- 6. מניחים כל בורגר בלחמניה עם מיונז, חסה וירקות ומגישים.