פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצת המבורגר משעועית שחורה

      אורלי פלאי מכינה המבורגר משעועית שחורה תוצרת בית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: ל-4 מנות
      • 1/2 1 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לילה במים
      • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק-דק וסחוט (ללא נוזלים)
      • 3 שיני שום כתושות
      • 1 כפית פפריקה מעושנת
      • מלח ופלפל
      • 1/2 כוס פירורי לחם
      • 1 ביצה (או 1/4 כוס ממי הבישול של השעועית)
      • להגשה:
      • 4 לחמניות
      • מיונז או רוטב אלף האיים
      • עלי חסה
      • ירקות פרוסים – בצל, עגבניה

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים במשך כשעה או עד שהיא מתרככת. מסננים היטב ומצננים עד שהיא קרה לחלוטין.
      • 2. מרסקים את השעועית הקרה למחית גסה בעזרת מועך פירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות יבשה יחסית.
      • 3. יוצרים ארבע קציצות בורגר, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים במקרר עד לצלייה. ניתן גם להקפיא בשלב זה.
      • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות, אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
      • 6. מניחים כל בורגר בלחמניה עם מיונז, חסה וירקות ומגישים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -