פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סחינה- חמין בסגנון מרוקאי

      נתחי צוואר ומח עצם, חיטה, שזיפים מיובשים ותפוחי אדמה בסגנון מרוקאי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סחינה: חמין מרוקאי עם נתחי צוואר ומח עצם ( , אסף אמברם)
      סחינה: חמין מרוקאי עם נתחי צוואר ומח עצם ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 4-6 סועדים
      • 1 ק"ג צוואר עגל, חתוך לקוביות
      • 3-4 עצמות מח
      • 3 תפו"א בגודל בינוני, חתוכים גס
      • 1 כוס גרגרי חומוס מושרה
      • 1 כוס גרגרי חיטה
      • 80 גרם שומן עגל חתוך לקוביות (או 1/3 כוס שמן)
      • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 מקל קינמון
      • 2 כפות סילאן
      • חופן שזיפים מיובשים
      • 2 כפיות מלח גס

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים חצי משומן הבקר ואליו מוסיפים חצי מקוביות הבצל. מטגנים מעל להבה בינונית 15 דקות אגב ערבוב או עד הזהבה. מנמיכים את האש.
      • 2. מסדרים בסיר את תפוחי האדמה, החומוס, החיטה, ואת שאר קוביות הבצל והשומן.
      • 3. מוסיפים את התבלינים, הסילאן והשזיפים המיובשים, מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
      • 4. מסדרים מעל את הבשר ועצמות המח. ואם צריך מוסיפים עוד מים כך שיכסו היטב את כל תכולתו.
      • 5. מביאים את הסיר לרתיחה, ומעבירים את הסיר לפלטת שבת למשך הלילה או לתנור בחום של 110-120מעלות עד שהבשר נימוח ולתכולת הסיר צבע שחום יפה.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -