מתכונים חמים

סחינה- חמין בסגנון מרוקאי

נתחי צוואר ומח עצם, חיטה, שזיפים מיובשים ותפוחי אדמה בסגנון מרוקאי.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

סחינה: חמין מרוקאי עם נתחי צוואר ומח עצם

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4-6 סועדים
  • 1 ק"ג צוואר עגל, חתוך לקוביות
  • 3-4 עצמות מח
  • 3 תפו"א בגודל בינוני, חתוכים גס
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרה
  • 1 כוס גרגרי חיטה
  • 80 גרם שומן עגל חתוך לקוביות (או 1/3 כוס שמן)
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות סילאן
  • חופן שזיפים מיובשים
  • 2 כפיות מלח גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים חצי משומן הבקר ואליו מוסיפים חצי מקוביות הבצל. מטגנים מעל להבה בינונית 15 דקות אגב ערבוב או עד הזהבה. מנמיכים את האש.
  • 2. מסדרים בסיר את תפוחי האדמה, החומוס, החיטה, ואת שאר קוביות הבצל והשומן.
  • 3. מוסיפים את התבלינים, הסילאן והשזיפים המיובשים, מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
  • 4. מסדרים מעל את הבשר ועצמות המח. ואם צריך מוסיפים עוד מים כך שיכסו היטב את כל תכולתו.
  • 5. מביאים את הסיר לרתיחה, ומעבירים את הסיר לפלטת שבת למשך הלילה או לתנור בחום של 110-120מעלות עד שהבשר נימוח ולתכולת הסיר צבע שחום יפה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully