וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שכבות מפוארת

מירב שיינר מפנקת בעוגה מוגזמת עשויה בלילת ספוג עשירה ודחוסה הנחתכת לשלוש שכבות וביניהן קרם עשיר ועוד הפתעות

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגת פרנקפורטר קראנץ. דרור עינב
עוגת פרנקפורטר קראנץ

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית פלא קפיץ בקוטר 26 ס"מ
  • לבלילת העוגה:
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 270 גרם (1/3 1 כוסות) סוכר
  • 6 ביצים בגודל בינוני
  • 1/4 כפית מלח
  • קליפת לימון שלם מגורדת
  • 2 כפות ליקר דובדבנים
  • 330 גרם (1/3 2 כוסות) קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
  • לקרם המלית:
  • 80 גרם (שקית) אבקת פודינג וניל
  • 200 מיל' (3/4 כוס) חלב קר
  • 250 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 110 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • 250 גרם קונפיטורת דובדבנים שלימים
  • לקישוט:
  • 250 מיל' שמנת להקצפה
  • 50 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
  • 100 גרם אגוזי לוז
  • דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

  • 1. .הכנת העוגה: לתוך קערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החמאה והסוכר ומרככים עד לקבלת משחה קרמית.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת אחת) ומקציפים לכדי בלילה רכה ואחידה. מוסיפים את המלח, הליקר וקליפת הלימון המגורדת ומקציפים עד לאיחוד.
  • 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את היבשים: קמח, אבקת אפיה וקורנפלור, מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים בהדרגה לבלילה הרטובה תוך ערבול עד לקבלת עיסה סמיכה ויציבה.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים במעט חמאה את התבנית ומפזרים קמח. מנערים עודפים, יוצקים את הבלילה אל התבנית ומיישרים באופן שווה.
  • 5. אופים 40-50 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון חום כהה. יש לבצע מבחן קיסם יבש ליתר ביטחון.
  • 6. מוציאים את העוגה מן התנור וממתינים כ-5 דקות. מחלצים בזהירות מהתבנית ומניחים על גבי רשת צינון. מצננים שעה לפחות.
  • 7.הכנת קרם המלית: מערבבים את אבקת הפודינג עם כוס חלב ומניחים בצד. מקרימים בעזרת מטרפה ידנית יחד את החמאה ואבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הפודינג שהסמיך והתקרר, כף בכל פעם.
  • 8.הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחבה פעמיים, כך שתיווצרנה שלוש שכבות.
  • 9. בעזרת כפית פריזיאן או כפית חופרים תעלה טבעתית בחלק התחתון, ממלאים במחצית מכמות הקונפיטורה ומזלפים מעל קרם במעגלים.
  • 10. מניחים מעל את השכבה השניה ושוב חופרים, ממלאים בריבה, מזלפים קרם ומניחים מעל את השכבה השלישית. מכניסים למקרר.
  • 11.הכנת הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומכניסים למקרר ל-10 דקות. מצפים את חלקה החיצוני של העוגה (גם בטבעת הפנימית) ומקשטים עם אגוזי לוז ודובדבנים מסוכרים.
  • 12. מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות. פורסים ומגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully