- 1. .הכנת העוגה: לתוך קערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החמאה והסוכר ומרככים עד לקבלת משחה קרמית.
- 2. מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת אחת) ומקציפים לכדי בלילה רכה ואחידה. מוסיפים את המלח, הליקר וקליפת הלימון המגורדת ומקציפים עד לאיחוד.
- 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את היבשים: קמח, אבקת אפיה וקורנפלור, מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים בהדרגה לבלילה הרטובה תוך ערבול עד לקבלת עיסה סמיכה ויציבה.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים במעט חמאה את התבנית ומפזרים קמח. מנערים עודפים, יוצקים את הבלילה אל התבנית ומיישרים באופן שווה.
- 5. אופים 40-50 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון חום כהה. יש לבצע מבחן קיסם יבש ליתר ביטחון.
- 6. מוציאים את העוגה מן התנור וממתינים כ-5 דקות. מחלצים בזהירות מהתבנית ומניחים על גבי רשת צינון. מצננים שעה לפחות.
- 7.הכנת קרם המלית: מערבבים את אבקת הפודינג עם כוס חלב ומניחים בצד. מקרימים בעזרת מטרפה ידנית יחד את החמאה ואבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הפודינג שהסמיך והתקרר, כף בכל פעם.
- 8.הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחבה פעמיים, כך שתיווצרנה שלוש שכבות.
- 9. בעזרת כפית פריזיאן או כפית חופרים תעלה טבעתית בחלק התחתון, ממלאים במחצית מכמות הקונפיטורה ומזלפים מעל קרם במעגלים.
- 10. מניחים מעל את השכבה השניה ושוב חופרים, ממלאים בריבה, מזלפים קרם ומניחים מעל את השכבה השלישית. מכניסים למקרר.
- 11.הכנת הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומכניסים למקרר ל-10 דקות. מצפים את חלקה החיצוני של העוגה (גם בטבעת הפנימית) ומקשטים עם אגוזי לוז ודובדבנים מסוכרים.
- 12. מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות. פורסים ומגישים קר.