וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אוזני המן נתלשת במילוי שוקולד

אין כמו עוגה שכל אחד יכול לתלוש ולאכול בטח כשהיא עשויה שמרים, ממולאת בשוקולד ונראית כמו אוזן המן ענקית. העוגה הזו כה פשוטה להכנה, שבקלות תהפוך לאוזן המן הכי מדוברת במסיבה

עוגת שמרים אוזני המן. דרור עינב
תולשים אוזניים. עוגת שמרים אוזני המן במלית מפנקת/דרור עינב

לוח השנה העברי עמוס במסורות ולכל אחת, איך לא, הוצמד המאכל הסמלי המתלווה אליה. לכל אחד ואחת מאיתנו יש לפחות חג אחד אהוב במיוחד וקשה לנו להודות שהסיבה נעוצה, בדרך כלל במאכל הקשור אליו. מבחינת רבים, בחג פורים אין ממש ריגוש קולינרי, אבל אם נניח, ניקח מסורת אבות ישנה ונוסיף לה קצת מסורת שישי חדשה ונערבב אותם יחד לכדי המאפה הכי אהוב על הישראלים, יכול להיות שחג פורים ישאיר את כל יתר מאכלי החגים מאחור.

כי מי מבינינו לא היה רוצה עוגת שמרים משפחתית ריחנית וחמה עם מלית מפנקת של שוקולד ותמרים לסופ"ש. ואם היא כבר מורכבת מאזני המן שכל אחד יכול לתלוש ולאכול, אז על אחת כמה וכמה. העוגה הזו כה פשוטה להכנה, שבקלות תוכל להפוך מעתה והלאה את כל ימי השישי הבאים לפורים.

לעוד עוגות שמרים היסטריות:
בובאלקי: מאפה כדורי שמרים מתוקים עם פרג
פוביטיצה: מאפה שמרים מגולגל במילוי אגוזים
מאפה שמרים במילוי גבינה ושטרויזל קפה

עוגת אוזני המן שמרים ושוקולד

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,שלוש שעות סה"כ,דרגת קושי בינונית,מלבנית 25X30
עוגת שמרים אוזני המן. דרור עינב
משפחתית וריחנית. עוגת שמרים אוזני המן במלית מפנקת

מצרכים למתכון

  • לבצק שמרים:

    • 520גרםקמח
    • 3כפותסוכר
    • ¼כוסמים פושרים
    • 1כףשמרים יבשים
    • 2ביצים
    • ½כוסחלב פושר
    • 220גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
    • ¼כפיתמלח
  • למלית:

    • 2כפותממרח תמרים
    • 1כףנוטלה או ממרח שוקולד אגוזים אחר
    • 100גרםשוקולד צ'יפס
  • לציפוי:

    • 1חלמון + 1 כפית חלב טרופים יחד

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת אוזני המן שמרים ושוקולד?

  • 1
    מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים, המים והסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שמתפתח 'קצף' קל במרכז, אז התערובת מוכנה לשימוש.
  • 2
    שופכים את נוזל השמרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לאט יחד עם הקמח, החלב והביצים.
  • 3
    מוסיפים את החמאה בפיסות קטנות תוך כדי ערבול, מגבירים את קצב פעולת המיקסר ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות במהירות בינונית.
  • 4
    מעבירים את הבצק שנוצר לתוך קערה, מכסים ומכניסים למקרר ל- 5-9 שעות או מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
  • 5
    המלית: בקערה קטנה מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
  • 6
    קורצים וממלאים: על משטח עבודה קר מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 -7 ס"מ ומניחים באמצע כל יריעת בצק עגולה, כפית גדושה מהמלית המוכנה. מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה. משתדלים להניח את אזני ההמן במרחק 2 ס"מ זה מזה על מנת לאפשר תפיחה נוספת.
  • 7
    מברישים את הבצק בביצה עם החלב ומתפיחים עוד 30 דקות בטמפ' החדר ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
  • 8
    אופים 20-25 דקות עד לקבלת שוליים בצבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות בתבנית. הריח כבר יעשה את שלו וכל מי שנמצא בבית ומחוצה לו, כבר יגיע לטעום. מגישים חמים.
    קשה לעמוד בפניה. עוגת שמרים אוזני המן/דרור עינב
  • רוצים גם סירופ מעל? למי שזקוק לעוד קצת מתיקות, ניתן להכין סירופ סוכר ביחס 1:1 לצנן ולהבריש את העוגה החמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully