פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת אוזני המן שמרים ושוקולד

      מירב שיינר במתכון לעוגת שמרים פשוטה להכנה שמורכבת מאוזני המן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שמרים אוזני המן (דרור עינב)
      עוגת שמרים אוזני המן (דרור עינב)

      מצרכים

      • לעוגה בתבנית 25X30 ס"מ או 15 אזני המן גדולים
      • לבצק השמרים:
      • 520 גרם קמח
      • 3 כפות סוכר
      • 1/4 כוס מים פושרים
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 2 ביצים בגודל בינוני
      • 1/2 כוס חלב פושר
      • 220 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
      • 1/4 כפית מלח
      • למלית:
      • 2 כפות גדושות ממרח תמרים
      • 1 כף ממרח שוקולד אגוזים
      • 100 גרם נטיפי שוקולד מריר
      • לציפוי:
      • חלמון בינוני + כפית חלב טרופים יחדיו

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה קטנה מערבבים היטב את השמרים, המים והסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שמתפתח 'קצף' קל במרכז, אז התערובת מוכנה לשימוש.
      • 2. שופכים את נוזל השמרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לאט יחד עם הקמח, החלב והביצים.
      • 3. מוסיפים את החמאה בפיסות קטנות תוך ערבול, מגבירים את קצב פעולת המיקסר ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות במהירות בינונית.
      • 4. מעבירים את הבצק שנוצר לתוך קערה, מכסים ומכניסים למקרר ל- 5-9 שעות או מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
      • 5. בקערה קטנה מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
      • 6. על משטח עבודה קר מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 -7 ס"מ ומניחים באמצע כל יריעת בצק עגולה, כפית גדושה מהמלית המוכנה. מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה. משתדלים להניח את אזני ההמן במרחק 2 ס"מ זה מזה על מנת לאפשר תפיחה נוספת.
      • 7. מברישים את הבצק בביצה עם החלב ומתפיחים עוד 30 דקות בטמפ' החדר ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו.
      • 8. אופים 20-25 דקות עד לקבלת שוליים בצבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות בתבנית. הריח כבר יעשה את שלו וכל מי שנמצא בבית ומחוצה לו, כבר יגיע לטעום. מגישים חמים.
      • * למי שזקוק לעוד קצת מתיקות, ניתן להכין סירופ סוכר ביחס 1:1 לצנן ולהבריש את העוגה החמה.

      עוד מתכוני שוקולד

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -