- 1. הכנת המרינדה והשרייה: שוטפים היטב את קליפת הלימון ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים את מרכיבי המרינדה, מוסיפים את פרוסות הלימון ומשרים את העוף לפחות שעתיים, ועדיף למשך לילה שלם.
- 2. הכנת הירקות הצלויים: מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, מניחים את הירקות (מלבד השעועית), מזלפים את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים בעדינות עד שהירקות עטופים בשמן, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה, עד שהירקות רכים.
- את תרמילי השעועית הירוקה חולטים את במי מלח 2-3 דקות.
- 3. צליית העוף: מוציאים את העוף מהמרינדה, מחממים מחבת כבדה עם כף שמן זית וצולים את העוף 4 דקות מכל צד, ביחד עם ענפי הטימין, פרוסות הלימון והשום מהמרינדה, עד השחמה ומעבירים לתבנית עם הירקות.
- 4. מוסיפים למחבת בה נצלה העוף את מיץ התפוזים ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית המחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
- 5. מוסיפים לתבנית עם הירקות והעוף גם את השעועית הירוקה החלוטה ואת השום קונפי. יוצקים את הרוטב המצומצם מעל העוף והירקות ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות ללא כיסוי.
- 6. מערבבים את מרכיבי הסלסה ורדה ולפני ההגשה מפזרים עם כף שבילים ממנה מעל המנה.