אגסים ביין אדום, הל וג'ינג'ר
השף ישראל אהרוני במתכון לאגסים מבושלים ביין אדום. קינוח מושלם לסיומה של ארוחה מפוארת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 8 סועדים
- 8 אגסים גדולים ומוצקים
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 מקל וניל, חצוי (להשיג בחנויות טבע, תבלינים או בשרונה מרקט)
- 2 מקלות קינמון
- 3 עלי דפנה
- 6 תרמילי הל, מבוקעים
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
אופן ההכנה
- 1. בוחרים סיר שיכול להכיל בנוחות את כל האגסים.
- 2. שמים את כל המרכיבים בסיר (פרט לאגסים) ומביאים לרתיחה.
- 3. קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה, עד שהאגסים מתרככים אך עדיין נותרים נגיסים.
- 4. מוציאים את האגסים מהסיר ומצמצמים את הנוזלים עד שנוצר סירופ.
- 5. מניחים כל אגס בקערית הגשה, יוצקים מהסירופ ומגישים.