מתכונים חמים

ריזוטו ירקות

ריזוטו אביבי שיכול לשמש כתוספת חגיגית אך גם כמנה עשירה עבור הטבעונים בזכות תוספת של שקדים קלויים ושלל ירוקי העונה כמו ארטישוק, פול ירוק ואפונה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ריזוטו ירקות אביב טבעוני

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 6-8 סועדים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כרישה קצוצה
  • 1 כף שום טרי כתוש
  • 500 גרם אורז עגול
  • 4 ארטישוקים קלופים (רק הלבבות) וחתוכים לפרוסות
  • 1 ליטר חלב שקדים לא ממותק
  • 2 כוסות אפונה עדינה
  • 2 כוסות גרגרי פול ירוק
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • פטרוזיליה קצוצה
  • שקדים פרוסים קלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב עם שמן זית מאדים את הבצל, הכרישה והשום.
  • 2. מוסיפים את האורז והארטישוק החתוך ומערבבים.
  • 3. יוצקים לסיר את חלב השקדים ומנמיכים את האש.
  • 4. מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב וללא מכסה כ-25 דקות או עד שהאורז מתרכך, אבל לא רך מידי. במידת הצורך אפשר להוסיף מים.
  • 5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפול הירוק והאפונה העדינה ומתבלים.
  • 6. מגישים עם הרבה פטרוזיליה קצוצה ושבבי שקדים קלויים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully