פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כרוכיות בצק ללא גלוטן

      ערן זיו מהגלוטרייה הנמצאת במתחם שוק הפשפשים, מגלה את המתכון שלו למאפה שבלולי בצק ממולאות בגבינה ופסטו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שבלולי בצק בלי גלוטן (דרור עינב)
      שבלולי בצק בלי גלוטן (דרור עינב)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 250 גרם קמח לחם ללא גלוטן (להשיג בחנויות טבע ובחנויות המתמחות)
      • 3 גרם קסנטן גאם (לא חובה)
      • 50 גרם אבקת שקדים (ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה)
      • 1 כפית שמרים טריים
      • 3 כפות שמן זית
      • ½ כפית מלח
      • 250 מ"ל מים (כוס+כף)
      • לפסטו:
      • 1 צרור אורגנו / זעתר טרי, מופרד לעלים
      • 1 צרור פטרוזליה קצוצה גס
      • 2 שיני שום
      • 2 כפות שקדים שלמים, לא קלופים, קלויים
      • שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • למילוי:
      • 1 גביע גבינה לבנה
      • 2 כפות פרמזן מגורד
      • 2 כפות מוצרלה מגורדת
      • קורנפלור, לקימוח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים פסטו: טוחנים הכל במעבד מזון למעט התבלינים ושמן הזית. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
      • 2. מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק חלק. משאירים בקערה מכוסה בשקית (לא ניילון נצמד- הבצק צריך לנשום) ומעבירים למקרר לחצי שעה.
      • 3. גילגול ואפיה: את הבצק מחלקים ל-2 וכל חלק מרדדים לעלה בעובי 1-1.5 ס"מ. הבצק לא נוח לעבודה, כדי להקל מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות (בקורנפלור).
      • 4. מערבבים את הגבינות ביחד.
      • 5. מורחים את עלה הבצק בתערובת הגבינה ומעל את הפסטו, תוך כדי השארת שוליים ללא תוספות. בעזרת נייר האפייה המקומח מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
      • 6. מסדרים את השבלולים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
      • 7. אופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים ומוכנים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -