מתכונים חמים

כרוכיות בצק ללא גלוטן

ערן זיו מהגלוטרייה הנמצאת במתחם שוק הפשפשים, מגלה את המתכון שלו למאפה שבלולי בצק ממולאות בגבינה ופסטו

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שבלולי בצק בלי גלוטן

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 250 גרם קמח לחם ללא גלוטן (להשיג בחנויות טבע ובחנויות המתמחות)
  • 3 גרם קסנטן גאם (לא חובה)
  • 50 גרם אבקת שקדים (ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה)
  • 1 כפית שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 250 מ"ל מים (כוס+כף)
  • לפסטו:
  • 1 צרור אורגנו / זעתר טרי, מופרד לעלים
  • 1 צרור פטרוזליה קצוצה גס
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שקדים שלמים, לא קלופים, קלויים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • למילוי:
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • 2 כפות מוצרלה מגורדת
  • קורנפלור, לקימוח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים פסטו: טוחנים הכל במעבד מזון למעט התבלינים ושמן הזית. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק חלק. משאירים בקערה מכוסה בשקית (לא ניילון נצמד- הבצק צריך לנשום) ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 3. גילגול ואפיה: את הבצק מחלקים ל-2 וכל חלק מרדדים לעלה בעובי 1-1.5 ס"מ. הבצק לא נוח לעבודה, כדי להקל מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות (בקורנפלור).
  • 4. מערבבים את הגבינות ביחד.
  • 5. מורחים את עלה הבצק בתערובת הגבינה ומעל את הפסטו, תוך כדי השארת שוליים ללא תוספות. בעזרת נייר האפייה המקומח מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
  • 6. מסדרים את השבלולים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
  • 7. אופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים ומוכנים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully