- 1. מכינים פסטו: טוחנים הכל במעבד מזון למעט התבלינים ושמן הזית. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק חלק. משאירים בקערה מכוסה בשקית (לא ניילון נצמד- הבצק צריך לנשום) ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- 3. גילגול ואפיה: את הבצק מחלקים ל-2 וכל חלק מרדדים לעלה בעובי 1-1.5 ס"מ. הבצק לא נוח לעבודה, כדי להקל מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות (בקורנפלור).
- 4. מערבבים את הגבינות ביחד.
- 5. מורחים את עלה הבצק בתערובת הגבינה ומעל את הפסטו, תוך כדי השארת שוליים ללא תוספות. בעזרת נייר האפייה המקומח מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
- 6. מסדרים את השבלולים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
- 7. אופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים ומוכנים.