כרוכיות בצק ללא גלוטן
ערן זיו מהגלוטרייה הנמצאת במתחם שוק הפשפשים, מגלה את המתכון שלו למאפה שבלולי בצק ממולאות בגבינה ופסטו
שבלולי בצק בלי גלוטן (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 250 גרם קמח לחם ללא גלוטן (להשיג בחנויות טבע ובחנויות המתמחות)
- 3 גרם קסנטן גאם (לא חובה)
- 50 גרם אבקת שקדים (ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה)
- 1 כפית שמרים טריים
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- 250 מ"ל מים (כוס+כף)
- לפסטו:
- 1 צרור אורגנו / זעתר טרי, מופרד לעלים
- 1 צרור פטרוזליה קצוצה גס
- 2 שיני שום
- 2 כפות שקדים שלמים, לא קלופים, קלויים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- למילוי:
- 1 גביע גבינה לבנה
- 2 כפות פרמזן מגורד
- 2 כפות מוצרלה מגורדת
- קורנפלור, לקימוח
- 1. מכינים פסטו: טוחנים הכל במעבד מזון למעט התבלינים ושמן הזית. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי, טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
- 2. מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק חלק. משאירים בקערה מכוסה בשקית (לא ניילון נצמד- הבצק צריך לנשום) ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- 3. גילגול ואפיה: את הבצק מחלקים ל-2 וכל חלק מרדדים לעלה בעובי 1-1.5 ס"מ. הבצק לא נוח לעבודה, כדי להקל מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות (בקורנפלור).
- 4. מערבבים את הגבינות ביחד.
- 5. מורחים את עלה הבצק בתערובת הגבינה ומעל את הפסטו, תוך כדי השארת שוליים ללא תוספות. בעזרת נייר האפייה המקומח מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
- 6. מסדרים את השבלולים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
- 7. אופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים ומוכנים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה