פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נתח אסאדו במעשנה

      יוני דרייר נותן את כל הטיפים להכנת נתח קשתית/ שפונדרה/ אסאדו המתאימים לבישול ארוך

      42 מדרגים / 3.23 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: 10-12 מנות
      • מצרכים:
      • נתח קשתית/ שפונדרה/ אסאדו במשקל 4-5 ק"ג
      • 6 כפות חרדל דיז'ון
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
      • 35 גרם (2 כפות) פפריקה מעושנת
      • 20 גרם (2 כפות) שום גבישי
      • 20 גרם (2 כפות) רוזמרין יבש
      • 20 גרם (1 כף) מלח אטלנטי/הימלאיה
      • 15 גרם (1 כף) פלפל שחור גרוס
      • פלפל שאטה/צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
      • 2-3 גושי עץ דובדבן/היקורי

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים היטב את כל התבלינים היבשים.
      • 2. מנקים את הבשר משומנים עודפים, מורחים היטב חרדל על כל הנתח ומפזרים ומהדקים את התבלינים והסוכר.
      • 3. מכניסים את הנתח למקרר ל-24 שעות בכלי סגור או שקית ואקום.
      • 4. מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 100-110 מעלות.
      • דואגים שמיכל הנוזלים יהיה מלא 2/3 גובה במים פושרים.
      • 5. מוסיפים את גושי העישון דרך הדלת הצדדית ומניחים את הבשר במעשנה בקומה תחתונה.
      • 6. מעשנים כ-5-6 שעות, עד שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 71 מעלות.
      • 7. מוציאים בזהירות מהמעשנה את הבשר, עוטפים בנייר אפיה ומעליו שכבת נייר אלומיניום ומחזירים את הבשר למעשנה לעוד כשעתיים, עד שהוא נימוח לחלוטין והעצם נשלפת בקלות.
      • 8. מורידים את הבשר מהאש ונותנים לו לנוח כ- 20 דקות טרם ההגשה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -