וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתח אסאדו במעשנה

יוני דרייר נותן את כל הטיפים להכנת נתח קשתית/ שפונדרה/ אסאדו המתאימים לבישול ארוך

מתכון מאת: מערכת וואלה

אסאדו. ShutterStock
אסאדו

מצרכים למתכון

  • כמות: 10-12 מנות
  • מצרכים:
  • נתח קשתית/ שפונדרה/ אסאדו במשקל 4-5 ק"ג
  • 6 כפות חרדל דיז'ון
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
  • 35 גרם (2 כפות) פפריקה מעושנת
  • 20 גרם (2 כפות) שום גבישי
  • 20 גרם (2 כפות) רוזמרין יבש
  • 20 גרם (1 כף) מלח אטלנטי/הימלאיה
  • 15 גרם (1 כף) פלפל שחור גרוס
  • פלפל שאטה/צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
  • 2-3 גושי עץ דובדבן/היקורי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל התבלינים היבשים.
  • 2. מנקים את הבשר משומנים עודפים, מורחים היטב חרדל על כל הנתח ומפזרים ומהדקים את התבלינים והסוכר.
  • 3. מכניסים את הנתח למקרר ל-24 שעות בכלי סגור או שקית ואקום.
  • 4. מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 100-110 מעלות.
  • דואגים שמיכל הנוזלים יהיה מלא 2/3 גובה במים פושרים.
  • 5. מוסיפים את גושי העישון דרך הדלת הצדדית ומניחים את הבשר במעשנה בקומה תחתונה.
  • 6. מעשנים כ-5-6 שעות, עד שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 71 מעלות.
  • 7. מוציאים בזהירות מהמעשנה את הבשר, עוטפים בנייר אפיה ומעליו שכבת נייר אלומיניום ומחזירים את הבשר למעשנה לעוד כשעתיים, עד שהוא נימוח לחלוטין והעצם נשלפת בקלות.
  • 8. מורידים את הבשר מהאש ונותנים לו לנוח כ- 20 דקות טרם ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully