וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פתות תימני לפסח

סמדר קפלינסקי מתחברת לשורשים מתימן ומכינה פתות תימני לפסח לצד חילבה ביתית ומרק תימני עשיר

מתכון מאת: מערכת וואלה

פתות תימני לפסח. דרור עינב
פתות תימני לפסח

מצרכים למתכון

  • למרק תימני:
  • 1 עוף שלם
  • 1 בצל גדול
  • 4 תפ"א חצויים
  • צרור בצל ירוק
  • 2 גזרים חצויים
  • צרור כוסברה ופטרזליה
  • 3 כפות אבקת חוויג' למרק
  • מלח לפי הטעם
  • לחילבה:
  • 3 כפות גדושות חילבה טחונה
  • 2 עגביות חצויות
  • 2 שיניים שום
  • צרור כוסברה
  • חצי פלפל ירוק או אדום חריף
  • חצי כפית מלח
  • לפתות:
  • מעט שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מרק תימני
  • 6 מצות שבורות
  • חילבה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • 1. מרק תימני: מכניסים את העוף השלם לסיר בינוני, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית ומקפים- מוציאים עם כף את הקצף אם יש.
  • 2. מוסיפים את הירקות, הירוקים והחוויאג' ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כשעה נוספת. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  • 3. הכנת החילבה: משרים את החילבה במים קרים למשך לילה במקרר.
  • 4. בבוקר שופכים את המים, מכניסים את החילבה למעבד מזון וטחנים יחד עם העגבניות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והמלח עד לקבלת חילבה בהירה- לבנה ומוקצפת.
  • 5. הכנת הפתות: מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד 3-5 דקות. מוסיפים את המצות, שופכים מעל את המרק, מערבבים היטב, מוסיפים את החילבה ומסירים מהאש.
  • 6. מחלקים ל-6-8 קעריות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully