- 1. מרק תימני: מכניסים את העוף השלם לסיר בינוני, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית ומקפים- מוציאים עם כף את הקצף אם יש.
- 2. מוסיפים את הירקות, הירוקים והחוויאג' ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כשעה נוספת. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- 3. הכנת החילבה: משרים את החילבה במים קרים למשך לילה במקרר.
- 4. בבוקר שופכים את המים, מכניסים את החילבה למעבד מזון וטחנים יחד עם העגבניות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והמלח עד לקבלת חילבה בהירה- לבנה ומוקצפת.
- 5. הכנת הפתות: מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד 3-5 דקות. מוסיפים את המצות, שופכים מעל את המרק, מערבבים היטב, מוסיפים את החילבה ומסירים מהאש.
- 6. מחלקים ל-6-8 קעריות ומגישים.