פתות תימני לפסח
סמדר קפלינסקי מתחברת לשורשים מתימן ומכינה פתות תימני לפסח לצד חילבה ביתית ומרק תימני עשיר
מצרכים
- למרק תימני:
- 1 עוף שלם
- 1 בצל גדול
- 4 תפ"א חצויים
- צרור בצל ירוק
- 2 גזרים חצויים
- צרור כוסברה ופטרזליה
- 3 כפות אבקת חוויג' למרק
- מלח לפי הטעם
- לחילבה:
- 3 כפות גדושות חילבה טחונה
- 2 עגביות חצויות
- 2 שיניים שום
- צרור כוסברה
- חצי פלפל ירוק או אדום חריף
- חצי כפית מלח
- לפתות:
- מעט שמן
- 1 בצל קצוץ
- 2 עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות מרק תימני
- 6 מצות שבורות
- חילבה
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- 1. מרק תימני: מכניסים את העוף השלם לסיר בינוני, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית ומקפים- מוציאים עם כף את הקצף אם יש.
- 2. מוסיפים את הירקות, הירוקים והחוויאג' ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כשעה נוספת. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- 3. הכנת החילבה: משרים את החילבה במים קרים למשך לילה במקרר.
- 4. בבוקר שופכים את המים, מכניסים את החילבה למעבד מזון וטחנים יחד עם העגבניות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והמלח עד לקבלת חילבה בהירה- לבנה ומוקצפת.
- 5. הכנת הפתות: מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד 3-5 דקות. מוסיפים את המצות, שופכים מעל את המרק, מערבבים היטב, מוסיפים את החילבה ומסירים מהאש.
- 6. מחלקים ל-6-8 קעריות ומגישים.