פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פתות תימני לפסח

      סמדר קפלינסקי מתחברת לשורשים מתימן ומכינה פתות תימני לפסח לצד חילבה ביתית ומרק תימני עשיר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פתות תימני לפסח (דרור עינב)
      פתות תימני לפסח (דרור עינב)

      מצרכים

      • למרק תימני:
      • 1 עוף שלם
      • 1 בצל גדול
      • 4 תפ"א חצויים
      • צרור בצל ירוק
      • 2 גזרים חצויים
      • צרור כוסברה ופטרזליה
      • 3 כפות אבקת חוויג' למרק
      • מלח לפי הטעם
      • לחילבה:
      • 3 כפות גדושות חילבה טחונה
      • 2 עגביות חצויות
      • 2 שיניים שום
      • צרור כוסברה
      • חצי פלפל ירוק או אדום חריף
      • חצי כפית מלח
      • לפתות:
      • מעט שמן
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 עגבניות מרוסקות
      • 2 כוסות מרק תימני
      • 6 מצות שבורות
      • חילבה
      • מלח
      • פלפל שחור טחון

      אופן ההכנה

      • 1. מרק תימני: מכניסים את העוף השלם לסיר בינוני, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית ומקפים- מוציאים עם כף את הקצף אם יש.
      • 2. מוסיפים את הירקות, הירוקים והחוויאג' ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כשעה נוספת. מוסיפים מלח לפי הטעם.
      • 3. הכנת החילבה: משרים את החילבה במים קרים למשך לילה במקרר.
      • 4. בבוקר שופכים את המים, מכניסים את החילבה למעבד מזון וטחנים יחד עם העגבניות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף והמלח עד לקבלת חילבה בהירה- לבנה ומוקצפת.
      • 5. הכנת הפתות: מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים יחד 3-5 דקות. מוסיפים את המצות, שופכים מעל את המרק, מערבבים היטב, מוסיפים את החילבה ומסירים מהאש.
      • 6. מחלקים ל-6-8 קעריות ומגישים.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -