ברוסקטה ארטישוק עם מוצרלה
השף שי כהן מקבוצת נואר במתכון לברוסקטה ארטישוק א-לה רומנה עם מוצרלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 מנות
- מצרכים:
- 4 פרוסות לחם צרפתי (או כל לחם שנשאר לכם)
- שמן זית
- 400 גרם (12 יחידות) ארטישוק משומר
- 8 עלי בזיליקום
- 10 עגבניות שרי (אפשר מכמה סוגים)
- חופן עלי ארוגולה
- כף זיתי טאסוס ללא גרעין
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור
- גבינת מוצרלה
אופן ההכנה
- 1. קולים את פרוסות הלחם עם מעט שמן זית משני צדדיו. אפשר על מחבת ואפשר בטוסטר אובן.
- 2. במקביל חותכים את הארטישוקים לרבעים ואת השרי לפרוסות ומערבבים בקערה עם הזיתים, הבזיליקום והארוגולה. מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- 3. מניחים מעל כל פרוסה כמות נדיבה מסלט הארטישוק והעגבניות, קורעים ביד את גבינת המוצרלה, מפזרים מעל ומגישים.