קלסונס
מיקי שמו מגיש מתכון עתיק מהמטבח היהודי ספרדי לכיסונים מלוחים - קלסונס
קלסונס של מיקי שמו (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- כמות: כ-70 יחידות
- לבצק:
- 700 גרם (5 כוסות) קמח
- 10 גרם (1/2 כף) מלח
- 40 גרם חמאה
- 260 מ"ל (1 כוס+ 2 כפות) מים
- 30 גרם (2 כפות) שמן
- 1 ביצה מידה XL
- למלית:
- 300 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, כנען) מפוררת גס
- 300 גרם (1 קובייה) גבינה בולגרית מפוררת גס
- 1 ביצה
- 1. בסיר קטן מבשלים את המים עם החמאה והמלח עד שהחמאה נמסה.
- 2. מעבירים את תחולת הסיר לקערת המיקסר עם הקמח ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות איטית (בהתחלה הבצק קשה, לאחר 2-3 דקות הוא מתקרר ומתרכך מעט).
- 3. מוסיפים את הביצים והשמן וממשיכים בפעולת הערבול עד לקבלת בצק אחיד.
- 4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- 5. המלית: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מניילנים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
- 6. הרכבת הכיסונים ובישול: מרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ, קורצים מן הבצק עיגולים, בקוטר 6 ס"מ. בעזרת כף ממלאים את הכיסונים וסוגרים כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, את הקצוות צריך לסגור על מנת שלא יפתחו בזמן הבישול.
- 7. מרתיחים מים עם מעט מלח ושמן זית. מעבירים את הכיסונים לתוך המים לאחר שרתחו, וברגע שהם צפים מוציאים אותם החוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה