וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלסונס

מיקי שמו מגיש מתכון עתיק מהמטבח היהודי ספרדי לכיסונים מלוחים - קלסונס

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

קלסונס של מיקי שמו. נמרוד סונדרס
קלסונס של מיקי שמו

מצרכים למתכון

  • כמות: כ-70 יחידות
  • לבצק:
  • 700 גרם (5 כוסות) קמח
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח
  • 40 גרם חמאה
  • 260 מ"ל (1 כוס+ 2 כפות) מים
  • 30 גרם (2 כפות) שמן
  • 1 ביצה מידה XL
  • למלית:
  • 300 גרם גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם, כנען) מפוררת גס
  • 300 גרם (1 קובייה) גבינה בולגרית מפוררת גס
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מבשלים את המים עם החמאה והמלח עד שהחמאה נמסה.
  • 2. מעבירים את תחולת הסיר לקערת המיקסר עם הקמח ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות איטית (בהתחלה הבצק קשה, לאחר 2-3 דקות הוא מתקרר ומתרכך מעט).
  • 3. מוסיפים את הביצים והשמן וממשיכים בפעולת הערבול עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 5. המלית: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מניילנים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  • 6. הרכבת הכיסונים ובישול: מרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ, קורצים מן הבצק עיגולים, בקוטר 6 ס"מ. בעזרת כף ממלאים את הכיסונים וסוגרים כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, את הקצוות צריך לסגור על מנת שלא יפתחו בזמן הבישול.
  • 7. מרתיחים מים עם מעט מלח ושמן זית. מעבירים את הכיסונים לתוך המים לאחר שרתחו, וברגע שהם צפים מוציאים אותם החוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully