וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמפנדה במילוי פטריות

השף הראשי של אל גאוצ'ו, ניקי גרנר, מעניק מתכון לאמפנדס ממכר במילוי בשרי וצמחוני

מתכון מאת: ניקי גרנר, מערכת וואלה!

אמפנדס של אל גאוצ'ו. נמרוד סונדרס
אמפנדס של אל גאוצ'ו

מצרכים למתכון

  • בצק לאמפנדס לטיגון או אפיה
  • חשוב מאוד: את בצק האמפנדס יש למלא אך ורק כאשר המלית מצוננת מהמקרר.
  • חומרים ל-12 יחידות:
  • 3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
  • 1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח (7 גרם)
  • 1 כף סוכר (15 גרם)
  • מילוי פטריות לאמפנדה
  • חומרים למילוי 12 יחידות:
  • 2 סלסלות פטריות טריות פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • גזר קצוץ דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 5 שיני שום קצוצות דק מאוד
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק.
  • 2. לשים ומעצבים לצורת נחש.
  • 3. את הגליל בצק מחלקים ל-12 כדורים (כ-50 גרם ליחידה).
  • 4. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעובי של סנטימטר אחד. גרנר מציין כי ניתן להכין עיגולי בצק ולהקפיא אותם אך יש לדאוג להפריד בשכבות של ניילון נצמד.
  • 5. ממלאים במלית הרצויה כל עיגול בצק.
  • 6. מקפלים ומהדקים את הקצוות.
  • 7. מטגנים בשמן בחום בינוני כ- 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד לקבלת צבע זהוב.
  • למילוי:
  • 1. מטגנים את הבצל עד להשחמה
  • 2. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
  • 3. מוסיפים את הסלרי והגזר הקצוצים וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד לריכוך
  • 4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3 דקות נוספות
  • 5. מתבלים במלח ופלפל
  • 6. מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה. אבקת המרק סופחת אליה את הנוזלים הניגרים מהפטריות ומייצבת את תערובת המילוי. מכבים את האש, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. מצננים לפני מילוי הבצק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully