מתכונים חמים

אמפנדה במילוי פטריות

השף הראשי של אל גאוצ'ו, ניקי גרנר, מעניק מתכון לאמפנדס ממכר במילוי בשרי וצמחוני

מתכון מאת: ניקי גרנר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אמפנדס של אל גאוצ'ו

מחשבון המרות

מצרכים

  • בצק לאמפנדס לטיגון או אפיה
  • חשוב מאוד: את בצק האמפנדס יש למלא אך ורק כאשר המלית מצוננת מהמקרר.
  • חומרים ל-12 יחידות:
  • 3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
  • 1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח (7 גרם)
  • 1 כף סוכר (15 גרם)
  • מילוי פטריות לאמפנדה
  • חומרים למילוי 12 יחידות:
  • 2 סלסלות פטריות טריות פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • גזר קצוץ דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 5 שיני שום קצוצות דק מאוד
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק.
  • 2. לשים ומעצבים לצורת נחש.
  • 3. את הגליל בצק מחלקים ל-12 כדורים (כ-50 גרם ליחידה).
  • 4. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעובי של סנטימטר אחד. גרנר מציין כי ניתן להכין עיגולי בצק ולהקפיא אותם אך יש לדאוג להפריד בשכבות של ניילון נצמד.
  • 5. ממלאים במלית הרצויה כל עיגול בצק.
  • 6. מקפלים ומהדקים את הקצוות.
  • 7. מטגנים בשמן בחום בינוני כ- 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד לקבלת צבע זהוב.
  • למילוי:
  • 1. מטגנים את הבצל עד להשחמה
  • 2. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת
  • 3. מוסיפים את הסלרי והגזר הקצוצים וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד לריכוך
  • 4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3 דקות נוספות
  • 5. מתבלים במלח ופלפל
  • 6. מוסיפים את אבקת המרק ומטגנים כ-3 דקות על אש נמוכה. אבקת המרק סופחת אליה את הנוזלים הניגרים מהפטריות ומייצבת את תערובת המילוי. מכבים את האש, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. מצננים לפני מילוי הבצק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully