פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארטיק שוקולד טבעוני

      ארטיק השוקולד הזה, למרות היותו טבעוני, מצליח לספק מרקם שמנתי, פאדג'י ושוקולדי. ההכנה קלה מאוד. אם אין ברשותכם תבניות ארטיקים, תוכלו לעשות אותם בתוך כוסות נייר חד פעמיות, ולאחר ההקפאה פשוט לקלף אותן מן הארטיק.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארטיק מגנום שוקו- שוקו ביתי (יח
      ארטיק מגנום שוקו- שוקו ביתי (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • מצרכים ל-6
      • 1 כוס אגוזי קשיו קלויים מלוחים
      • 1 כוס חלב קוקוס מפחית
      • 1/2 כוס שמן קוקוס
      • 1/2 כוס אבקת קקאו לא מתוקה
      • 8 תמרי מג'הול, מגולענים
      • שתי כפות תמצית וניל
      • לציפוי השוקולד:
      • כ-170 גרם שבבי שוקולד מריר
      • 3 כפות שמן קוקוס

      אופן ההכנה

      • במעבד מזון או בלנדר בעל עוצמה גבוהה מערבבים את הקשיו, חלב הקוקוס, שמן הקוקוס, אבקת הקקאו, התמרים ותמצית הווניל. מערבבים עד תערובת חלקה, עבה מאוד, במרקם שמנתי (בערך 10 דקות). במהלך הערבוב, כדאי להוריד מדי פעם, את התערובת שנדבקת לצידי קערת הערבוב לתוך הקערה.
      • מרססים את תבניות הארטיק בשמן זית או שמן לאפייה. מחלקים את התערובת לשש תבניות ארטיק, או לכוסות נייר חד פעמיות קטנות (עובד טוב יותר בהוצאה של הארטיקים).
      • מקפיאים ללילה.
      • ביום למחרת, מכינים את ציפוי השוקולד: מערבבים את שמן הקוקוס והשוקולד המריר בסיר בינוני, על חום בינוני עד כמעט המסה (כדאי לערבב לעיתים קרובות). מורידים מהאש ומערבבים עד המסה מוחלטת ושוקולד חלק (ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל).
      • מוציאים את הארטיקים מהמקפיא, מקלפים את כוסות הנייר, או מסירים מהתבניות בעזרת מים חמים.
      • טובלים כל ארטיק בתערובת השוקולד ומניחים על נייר אפייה. מחזירים למקפיא לכ-10 דקות.

      עוד מתכוני שוקולד

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -