פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שוקי אווז חגיגיות בתפוחים

      השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין, במתכון לעיקרית מפנקת לחג: שוקי אווז בתפוזים ותפוחים

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      שוקי אווז לחג של אלרן גולדשטיין (דרור עינב)
      שוקי אווז לחג של אלרן גולדשטיין (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 6- 8 סועדים
      • מצרכים:
      • 6 שוקי אווז
      • להשרייה:
      • 1/2 ליטר מיץ תפוזים
      • 1/2 ליטר מיץ תפוחים
      • 1/2 כוס רוטב סויה איכותי
      • 750 מ"ל מים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את נוזלי המשרה ומשרים בה את שוקי האווז למשך לילה במקרר.
      • 2. למחרת מסדרים את השוקיים בתבנית פיירקס ושופכים מעליהם את נוזלי ההשרייה..
      • 3. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות. צולים למשך 25 דקות.
      • 4. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים ורבע או עד שבמגע אצבע הבשר ניפרד מהעצם. במידה ורוצים להזהיב את השוקיים עוד, מסירים את נייר הכסף וצולים כמה דקות עד להשחמה.
      • 5. את נוזלי הצלייה, מומלץ להעביר לסיר קטן, לקפות את השומן ולהסמיך עם כפית קורנפלור מומסת ברבע כוס מים. מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד הסמכה.
      • טיפ: מנה נהדרת להכנה גם יום לפני החג.

      עוד מתכוני אווז/ברווז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -