וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מה מכינים לחג? בנינו עבורכם את התפריט המושלם

שוברים את הראש מה להכין לראשונה? איזה מרק הכי מתאים לאירוע ואילו עיקריות יוציאו קריאות התפעלות מהאורחים? כדי שלא תיכנסו ללחץ ביקשנו מהשף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין לבנות תפריט חגיגי המתאים לסעודה רבת משתתפים ולהישאר בחיים

אורז צבעוני לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
אתם יכולים להירגע, אתם בידיים טובות. ארוחת החג של אלרן גולדשטיין/דרור עינב

מי שלא מכיר את המעדנייה של אלרן גולדשטיין, לא יטרח לעצור ולהכנס למרכז המסחרי המנומנם הממוקם סמוך לתחנת הדלק בצומת סביון. סביר להניח שיחלוף על פני המקום מבלי לדעת על עצם קיומה של הממלכה הקטנה שבנה כאן במו ידיו. אבל כנראה שמי שצריך לדעת, יודע, כי כבר בשעות הבוקר מתחיל להתמלא המקום בקהל לקוחות הולך וגדל. חלקם אוספים דליקטסים מהמדפים לסוף השבוע, אחרים ממלאים כלים במעדנים ביתיים כדי לקחת למשפחה ויש גם כאלה שיושבים לקפה וכבר בונים תפריט לחג המתקרב ביחד עם הצוות. מהמטבח שבמקום לא מפסיקות לצאת עוד ועוד מנות כמו שוקי אווז שחומות, כרוב ממולא וקציצות עגל. "אם תגיעו לכאן ביום שישי", הוא מבטיח, "תזכו לטעום ולקחת הביתה גם בשרים מעושנים היישר מהמעשנה שבחוץ".

כמי שמומחה בבניית תפריטים ובהכנת ארוחות רבות משתתפים, ביקשנו מגולדשטיין שייבנה לנו תפריט לסעודה חגיגית לראש השנה. למנה ראשונה הוא בחר בפילה סלמון בעשבי תיבול ולימון קצוץ המוגש במנות אישיות ולמנה שניה -מרק ירקות כתמתם ומשגע עם כדורי עוף. בעיקריות הוא הכין קדירת שפונדרה ברכז רימונים, דבש ודובדבנים מיובשים ושוקי אווז חגיגיות בתפוחים במקום העוף שמככב בימי שישי , וכתוספת הוא בחר במנה צבעונית של אורז בסמטי עם אורז בר וירקות.

מה עוד מכינים בחג?
מנות הבשר המנצחות לחג
לשנת פריחה: כך תכינו חלת שושנה ענקית
כל המתכונים לראש השנה

מנה ראשונה: פילה סלמון טעים בכמה רגעים

סלמון צלוי בעשבי תיבול

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,10 דקות סה"כ,קל להכנה,8 סועדים
סלמון  לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
סלמון מצופה בעשבי תבלין ולימון קצוץ

מצרכים למתכון

    • 1ק״גפילה סלמון עם העור מחולק ל-8 נתחיל של 200 גרם
    • ¼צרורפטרוזיליה קצוצה דק
    • ¼צרורשמיר קצוץ דק
    • 6ענפיטימין מופרדים לעלים
    • ½כוסעלי בזיליקום קצוצים דק
    • 1כףשום כתוש
    • 1לימון קטן, קצוץ עם הקליפה
    • ½כוסשמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים סלמון צלוי בעשבי תיבול?

  • 1
    במידה ומגישים את הסלמון כמנת פתיחה חוצים כל נתח לשניים, כך שיתקבלו 16 יחידות פילה.
  • 2
    מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול עם הלימון והשום.
  • 3
    מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל מכל צדדיו כולל העור ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה על הצד של העור.
  • 4
    מניחים על פני הדגים מתערובת הציפוי כך שתכסה את כל חלקם העליון. בשלב זה ניתן לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשעת הארוחה.
    מניחים על פני הדגים מתערובת הציפוי כך שתכסה את כל חלקם העליון/דרור עינב
  • 5
    לפני ההגשה מחממים לתנור ל- 230 מעלות (מסירים את הניילון הנצמד במידה ויש) וצולים כ-9 דקות .
  • 6
    מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

מנה שנייה: מרק עוף מלא הפתעות

מרק כתום עם קציצות עוף

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,15 סועדים
מרק עם קציצות לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
כדורי העוף מוסיפים חגיגיות וטעם למרק

מצרכים למתכון

  • למרק:

    • 6-8יחידהעצמות גב עוף (מה שנשאר אחרי פירוק העוף, לבקש מהקצב)
    • 6ליטריםמים
  • לירקות שלב א':

    • 3גזרים קלופים, חתוכים לקוביות
    • 3גזרים קלופים, שלמים
    • 2בצלים חתוכים לקוביות
    • 8-10שיני שום שלמות, קלופות
    • 1כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)
    • 3תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
    • 2יחידותשורש פטרוזיליה קלופים, חתוכים לקוביות
    • 4-5ענפי סלרי חתוכים לקוביות, עם העלים
  • לירקות שלב ב':

    • 2קישואים חתוכים לקוביות
    • 500גרםדלעת חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
    • ½כרובית מופרדת לפרחים
    • ¼צרורפטרוזיליה
    • ¼צרורשמיר
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
  • לכדורי העוף:

    • 700גרםעוף טחון
    • 1בצל קצוץ, מטוגן במעט שמן
    • 50גרםפירורי לחם
    • 2ביצים
    • כפיתמלח
    • 10עלי סלרי קצוצים

אופן ההכנה

איך מכינים מרק כתום עם קציצות עוף?

  • 1
    שוטפים את עצמות העוף ומעבירים לסיר גדול עם 6 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומקפים שומן וקצף. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים למשך כשעה, במהלכה ממשיכים לקפות שומן וקצף.
  • 2
    מסננים את הנוזל מהעצמות ומוסיפים לו את כל ירקות השורש של שלב א'. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד ריכוך.
  • 3
    כאשר הגזרים השלמים רכים מוציאים אותם וטוחנים אותם בבלנדר עם חצי ליטר ממי הבישול עד קבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר.
  • 4
    מוסיפים את כל הירקות של שלב ב' ומבשלים כ- 25 דקות נוספות .
  • 5
    בינתיים מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף, יוצרים כדורים ומוסיפים אותם לתוך המרק החם. מבשלים יחד עוד 15 דקות. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל .
    מרק עם קציצות לחג של אלרן גולדשטיין/דרור עינב

מנה עיקרית: קדירה של בשר נימוח שמכינים מראש

שפונדרה עם שזיפים ודובדבנים מיובשים

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,24 שעות סה"כ,קל להכנה,10 סועדים
תבשיל בקר לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
אל תפחדו להכין את הקדירה הזו מראש ולחמם לפני הארוחה. קדירת שפונדרה

מצרכים למתכון

    • 1.5קילוגרמיםאסאדו (שפונדרה) בנתח שלם או אוסובוקו
    • 1ק״גצלי כתף (מס' 5)
  • למרינדה:

    • ½ליטרמים
    • ½ליטרמיץ תפוזים
    • גרידת תפוז מחצי תפוז (ללא הלבן)
    • כוססויה
    • 1כפיתבהרט
    • 1כפיתסומאק
    • 3כפותסוכר חום או דבש
    • 3כפותרכז רימונים
  • לצלייה:

    • 2בצלים
    • 2גזרים
    • 1שורש סלרי
    • 1ראש שום - מפורק לשיניים קלופות
    • 10שזיפים מיובשים
    • ½כוסדובדבנים מיובשים

אופן ההכנה

איך מכינים שפונדרה עם שזיפים ודובדבנים מיובשים?

  • 1
    חותכים את נתחי הבשר לקוביות בגודל 4X4 ס"מ. במידה ומשלבים אוסובוקו, משאירים אותו עם העצם.
  • 2
    מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בתוכה את הבשר. מומלץ לילה שלם.
  • 3
    מוציאים למחרת את נתחי הבשר מנוזל ההשריה. מתבלים בפלפל שחור גרוס וצורבים אותם על מחבת חמה מכל הצדדים.
  • 4
    מעבירים את הנתחים לתבנית צלייה עמוקה ושופכים מעל את נוזלי ההשריה. יוצקים מעל עוד ליטר מים או ציר בקר עד ל-3/4 מגובה הבשר.
  • 5
    קולפים וחותכים גס את הירקות, מלבד שיני השום אותןמשאירים בשלמותן. מוסיפים לתבנית הצלייה יחד עם הפירות היבשים.
  • 6
    עוטפים את התבנית בנייר כסף וצולים בתנור בחום של 220 מעלות כ-25 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות למשך שעתים וחצי או עד לריכוך הבשר. מעבירים לכלי הגשה יפה ומגישים.

עיקרית נוספת: שוקי אווז ברוטב מתקתק

שוקי אווז חגיגיות בתפוזים ותפוחים

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,24 שעות סה"כ,קל להכנה,8 סועדים
שוקי אווז לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
במקום העוף שמככב כל שישי, מגישים בחג שוקי אווז חגיגיות

מצרכים למתכון

    • 6שוקי אווז
  • להשריה:

    • ½ליטרמיץ תפוזים
    • ½ליטרמיץ תפוחים
    • ½כוסרוטב סויה
    • 750מ״למים

אופן ההכנה

איך מכינים שוקי אווז חגיגיות בתפוזים ותפוחים?

  • 1
    מערבבים את נוזלי המשרה ומשרים בה את שוקי האווז למשך לילה במקרר.
  • 2
    למחרת מסדרים את השוקיים בתבנית פיירקס ושופכים מעליהם את נוזלי ההשרייה..
  • 3
    עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות. צולים למשך 25 דקות.
  • 4
    מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים ורבע או עד שבמגע אצבע הבשר ניפרד מהעצם. במידה ורוצים להזהיב את השוקיים עוד, מסירים את נייר הכסף וצולים כמה דקות עד להשחמה.
  • 5
    את נוזלי הצלייה, מומלץ להעביר לסיר קטן, לקפות את השומן ולהסמיך עם כפית קורנפלור מומסת ברבע כוס מים. מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד הסמכה.
  • טיפ: מנה נהדרת להכנה גם יום לפני החג.

ואי אפשר בלי תוספת: אורז צבעוני וחגיגי במיוחד

אורז בסמטי עם אורז בר וירקות

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה

אורז צבעוני לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
אורז צבעוני לחג של אלרן גולדשטיין

מצרכים למתכון

  • לאורז הבסמטי:

    • 2כוסותאורז בסמטי
    • 4-5כפותשמן
    • ½בצל חתוך לקוביות
    • 1כפיתמלח
    • 3כוסותמים רותחים
  • לאורז הבר:

    • ¾כוסאורז בר
    • ½בצל חתוך לקוביות קטנות
    • 2גזרים חתוכים לקוביות קטנות בגודל 0.5 ס"מ
    • 2גבעולי סלרי עלים חתוכים גס (עם העלים)
    • 2שיני שום קצוצות
    • 4כפותשמן זית

אופן ההכנה

איך מכינים אורז חגיגי?

  • 1
    האורז הבסמטי: מאדים בסיר את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ומים רותחים ומערבבים היטב. מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 12 דקות .
  • 2
    אורז הבר: מרתיחים בסיר 2 ליטר מים ומבשלים בהם את אורז הבר כ-25 דקות. מסננים ומקררים.
  • 3
    לירקות השורש: מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומאדים בה את הבצל והגזר עד הזהבה. יוצקים למחבת כוס מים וממשיכים לאדות עד שהגזר רך. מוסיפים את אורז הבר, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס מוסיפים את הסלרי והשום הכתוש ומכבים את האש.
  • 4
    מערבבים את האורז הבסמטי עם אורז הבר והירקות, מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully