- 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- 2. מכינים את הטופי: מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב. שמים את הסוכר בסיר קטן ויבש, וממיסים מעל להבה בינונית עד לקבלת קרמל. בהתחלה לא מזיזים וברגע שמתחיל להפוך לנוזל חום מערבבים. מוסיפים חמאה, מכבים את הלהבה וטורפים מיד במהירות.
- 3. מוסיפים את הקצפת בהדרגה לסיר וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בקירור כשעתיים.
- 4. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קרם תפוח וסמיך. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה שמן.
- 5. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה ושוב עוצרים.
- 6. מוסיפים לקערה את התפוחים והפקאן ומקפלים פנימה בעדינות.
- 7. משמנים היטב את התבנית, יוצקים לתחתית התבנית מעט מרוטב הטופי ומעליו את בלילת העוגה.
- 8. אופים 45 דקות עד שהעוגה מתייצבת, וכשנועצים קיסם הוא יוצא עם פירורים לחים.
- 9. כשהעוגה מתקררת, הופכים אותה על צלחת הגשה ומזלפים את שארית הטופי מלמעלה ובמורד הקפלים של דוגמת התבנית.
- 10. קוצצים בסכין את אגוזי הפקאן ומפזרים מיד על הטופי.