מתכונים חמים

סלט קוסקוס, סלק וצנוניות

הבשלנית והמתכונאית הוותיקה רות אוליבר, פותחת לנו את הדלת למעדניה הפרטית שלה ושולפת סלט קוסקוס רענן ופריך עם סלק טרי ומבושל, צנוניות ועשבי תיבול

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט קוסקוס עם סלק

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4-6 מנות
  • לסלט:
  • 2 כוסות קוסקוס מוכן (לבשל על פי הוראות האריזה)
  • 1 סלק גדול טרי חתוך למקלות דקים
  • 2 סלקים מבושלים חתוכים לקוביות גסות
  • 4 צנוניות פרוסות דק
  • 1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
  • 1 רימון מפורק לגרגרים (רשות, לפי העונה)
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • עלי נענע קצוצים מ-3 גבעולים
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (רשות)
  • לרוטב ויניגרט:
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 3שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה

  • 1. בצנצנת עם מכסה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  • 2. מערבבים את כל הירקות בקערה מוסיפים חצי מכמות הרוטב ואת הקוסקוס ומערבבים.
  • 3. שומרים במקרר עד להגשה. לקראת ההגשה מוסיפים את מחצית הרוטב השנייה מערבבים ומגישים מיד.
  • אחסון במקרר 'המעדניה ביתית' :
  • אם לא אוכלים באותו יום, מומלץ את הסלט לשמור בקופסה סגורה במקרר ללא הרוטב עד ארבעה ימים. את הרוטב שומרים בצנצנת נפרדת ומוסיפים לסלט לפי הצורך, ביום בו הוא נאכל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully