וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל שפונדרה

השף אוראל קמחי במתכון מעולה לשפונדרה מפורקת על פנקייק תירס

מתכון מאת: מערכת וואלה

שפונדרה מפורקת על פנקייק תירס. נמרוד סונדרס
שפונדרה מפורקת על פנקייק תירס

מצרכים למתכון

  • לשפונדרה:
  • 400 גרם שפונדרה נקייה עם מעט שומן עליה, חתוכה לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
  • 4 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 4 שיני שום שלמות קלופות
  • 1 כוס יין אדום
  • לפנקייק תירס:
  • 50 גרם קמח לבן (5 כפות)
  • 100 גרם קמח תירס (רצוי לבן דק, ניתן גם פולנטה)
  • 150 מ"ל חלב (1/2 כוס+2 כפות)
  • 1 ביצה, טרופה
  • 25 גרם סוכר (1 כף גדושה)
  • 6 גרם אבקת אפייה (1 כף שטוחה)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל לבן
  • לרוטב ברביקיו סלקים:
  • 200 גרם סלקים נקיים
  • 1 כפית טבסקו
  • 150 מ"ל מי למון גראס (מרתיחים 400 מ"ל מים עם צרור למון גראס)
  • 10 מ"ל רוטב וורשסטייר (1 כפית)
  • 20 מ"ל ויסקי (2 כפות)
  • 100-200 מ"ל מייפל (1/2 -3/4 כוס)
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 כפית תמצית עשן לפי החוזק שלה (רשות)
  • סלט צנונית כבושה (רשות):
  • 200 גר' צנוניות חתוכות לרבעים
  • 240 מ''ל חומץ בן יין אדום (1 כוס)
  • 180 גר' סוכר (3/4 כוס)
  • 1 כף מלח
  • 1 שן שום מעוכה
  • 1/4 פלפל צ'ילי אדום דפוק
  • עלי רוקט

אופן ההכנה

  • 1. השפונדרה: בסיר עם מעט שמן משחימים את הבצל, השום והגזרים. מוסיפים את הבשר ומשחימים גם אותו כמספר דקות. יוצקים את היין האדום, מצמצמים לחצי ומוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים 3 שעות עד לריכוך מושלם.
  • 2. לרוטב סלקים ברביקיו: עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים בתנור על 200 מעלות עד ריכוך. מקלפים וטוחנים עם שאר המרכיבים. מסננים, מתקנים טעמים במידת הצורך.
  • 3. לצנוניות מוחמצות: בסיר מבשלים את החומץ עם הסוכר והמלח. מורידים מהאש ומוסיפים את הצ'ילי והשום. מניחים את הצנוניות בקערה ושופכים מעליהן את הנוזל. מקררים.
  • 4. הפנקייק: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה אחת. בקערה שנייה מערבבים את כל המרכיבים הרטובים. טורפים אל תוך הקערה של היבשים את החומרים הרטובים ומחברים היטב לעיסה חלקה.
  • 5. במחבת עם מעט מעט שמן מטגנים את הבלילה משני הצדדים בתוך טבעת ליצירת פנקייק, או במחשבת קטנה, עד קבלת פנקייק תירס עבה ומושלם, חוזרים על הפעולה 5 פעמים. רצוי על אש נמוכה עד בינונית כדי שיתבשל כמו שצריך מבפנים.
  • 6. ההרכבה: מפרקים את הבשר הרך ל'חוטים' ומערבבים עם רוטב הסלקים. מניחים על כל צלחת פנקייק חם, מעליו את השפונדרה והגזרים עם ברביקיו הסלקים. מכינים סלטון עם עלי רוקט, צנונית כבושה, מעט מנוזלי הכבישה , שמן זית ומלח ומסדרים מעל השפונדרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully