פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חריימה קציצות טונה

      סיר עם קציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף ואדום שמונח במרכז השולחן הוא תמיד חגיגה משפחתית, בטח אם הוא מוגש עם לחם לבן או חלה טריה . אבי ביטון במתכון לקציצות טונה עשירות בטעם

      5 מדרגים / 3.13 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לקציצות:
      • 2 קופסאות טונה איכותית (160 גרם ליחידה)
      • 1 בצל לבן קצוץ דק
      • 2 ביצים
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 3-4 כפות פירורי לחם
      • 1/4 כפית כמון
      • 1/4 כפית פפריקה מתוקה בשמן
      • 1/4 כפית כורכום
      • מלח, פלפל
      • לרוטב חריימה:
      • 1/2 כוס שמן
      • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
      • פלפל ירוק חריף, לפי מידת חריפות רצויה
      • 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות (רשות)
      • 5 עגבניות קלופות, חתוכות לרבעים
      • 5 שיני שום פרוסות
      • כמה ענפי כוסברה
      • 1/4 כפית כמון
      • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
      • 1/4 כפית כורכום
      • כפית סוכר
      • מלח, פלפל
      • 7 שיני שום שלמות

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת עיסתית.
      • 2. מרטיבים את הידיים במים, יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-12 דקות.
      • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים את שני סוגי הפלפל, הגזר והשום הפרוס ומתבלים במלח. מטגנים 2-3 דקות.
      • 4. מוסיפים את העגבניות, הסוכר והתבלינים ומערבבים. יוצקים מעל כוס מים ומביאים לרתיחה.
      • 5. מניחים בסיר עם הרוטב את הקציצות, מוסיפים את שיני השום השלמות וכמה ענפי כוסברה, מכסים ומבשלים תוך בעבוע קל ב-15 דקות. מגישים עם אורז או עם לחם לבן טרי.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -