וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כדורי בשר מסורתיים

ישנם כל מיני דרכים להכין כדורי בשר, אבל שווה לנסות קודם את הגרסה המסורתית, לפני שמתחילים להתנסות. אריק שרף שרף עם מתכון לכדורי בשר, על מצע תפוחי אדמה.

מתכון מאת: אריק שרף

כדורי בשר שוודיים. בועז לביא,
כדורי בשר שוודיים/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • לקציצות:
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 קישוא
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • למצע תפוחי אדמה:
  • שמן לטיגון
  • 3 בצלים בינונים פרוסים
  • 6 תפוחי אדמה פרוסים
  • 1 כפית גדושה של אבקת מרק עוף מומסת בכוס מים
  • 25 גרם מרגרינה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את קוביות הבצל במעט שמן. מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  • 2. מגררים את הקישוא. סוחטים היטב ומצרפים לקערה עם הבצל. מוסיפים לקערה את שאר החומרים להכנת הקציצות. מערבבים הכל לתערובת אחידה.
  • 3. מטגנים את פרוסות הבצל במעט שמן. מרפדים תבנית חסינת חום בתפוחי אדמה ובבצל, ויוצקים עליהם את אבקת המרק המומסת.
  • 4. צרים מהתערובת שבקערה קציצות קטנות, ומניחים אותן על מצע תפוחי האדמה. מפזרים בין הקציצות חתיכות מרגרינה. מכניסים לתנור המחומם לחום בינוני.
  • 5. אופים כ- 45 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully