פשטידת בצל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים:
- 100 גרם מרגרינהשמןחמאה
- 6 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כוס שמנת לקצפת
- 4 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 4 כפות קמח תופח
- כף עמילן תירס קורנפלור אפשר במקום עוד כף קמח
- תבלינים:
- מיורן (לא הכרחי)
- אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- ממיסים את המרגרינהחמאהשמן במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שיתרכך ויעשה
- שקוף-זהבהב. מוסיפים את השמנת למחבת בוחשים ומבשלים בערך 2 דקות מסירים
- מהאש מניחים לקרור. מעבירים את הכל לקערה גדולה ומוסיפים אליה את הביצים,
- הגבינ"צ, הקמח, עמילן התירס בוחשים היטב. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ובוחשים. משמנים תבנים פיירקס אפשר לזרות על השימון סולת או קמח מצה. שמים את כל הבלילה בתוך התבנית ואופים כ 50 דקות מוציאים מהתנור ומקררים כ-10 דקות.