תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
מתכון תפוח אדמה מוקרם בתנור הוא מתכון מושלם לאירוח , ארוחת חג או סתם ארוחת ערב קלילה. קבלו מתכון חלבי מנצח וקל להכנה
- 10 דקות עבודה
- 100 דקות סה"כ
- קל להכנה
המצרכים להכנת תפוח אדמה מוקרם בתנור
- תפוחי אדמה כמות - לפי העין ולפי כמות האנשים
- 1 קופסאשמנת לבישול 15% (מומלץ השף הלבן 15%)
- 1 חבילהפטריות טריות (250 גרם)
- 1 בצל גדול
- ¾ כוסחלב
- 1 כףקמח
- 1 כףמרק עוף
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה של תפוח אדמה מוקרם בתנור
איך מכינים תפוח אדמה מוקרם בתנור - מתכון טעים ופשוט?
- 1חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד (לאפיה מהירה או שאפשר לחמם במיקרו קודם לממהרים). ממלאים תבנית אפייה בפרוסות
- 2מטגנים בצל ופטריות ומסננים את השמן
- 3שמים בתוך כוס החלב את המרק והקמח ומערבבים היטב
- 4שמים על הגז בסיר את השמנת תוך כדי רתיחה מוסיפים את החלב המוכן עד לקבלת סמיכות, מוסיפים את הבצל והפטריות.
- 5שופכים על התפו"א תוך מילוי התבנית בכמויות שוות.
- 6שמים בתנור שעה ורבע (אם חיממתם קודם במיקרו יש לאפות רק חצי שעה).