- 1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
-
- 2. מרככים 125 גרם חמאה.
-
- 3. מערבבים בבלנדר חמאה, קמח תופח, קמח רגיל, אבקת קקאו, סודה לשתיה, סוכר, חלב, שמנת חמוצה ושתי כפות נס קפה. מערבבים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
-
- 4. מוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות.
-
- 5. משמנים תבנית. יוצקים את התערובת פנימה ואופים כשעה. מוציאים את העוגה ומצננים כחצי שעה.
-
- 6. הכנת הציפוי: מרתיחים כוס וחצי מים בסיר. מניחים על הסיר קערה חסינת אש ובה שמים את השוקולד, שארית החמאה, אבקת סוכר ושארית הנס קפה. מערבבים עד שנמסים ומתקבל ציפוי חלק.
-
- 7. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת.
-
- 8. כאשר העוגה התקררה חותכים אותה לשניים לרוחבה. על החלק התחתון מורחים את הקצפת. מניחים בחזרה את החלק העליון ועליו מורחים את ציפוי השוקולד.
-
- 9. מצננים את העוגה לפני ההגשה. ניתן לפזר על הציפוי פולי קפה.
-
- הערה: את העוגה מומלץ להכין יום לפני מועד ההגשה על מנת שתהיה קרה מספיק בעת ההגשה.