וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקו-קפה קרה

עוגת שוקולד קרה

מתכון מאת: ליאת גורדון,liatgoro@hotmail.com

עוגה כושית. ShutterStock
עוגה כושית

מצרכים למתכון

  • ½ 2 כפות אבקת נס קפה
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס חלב
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 3 כפיות אבקת סוכר
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כוס סוכר
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • ½ 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
  • 2. מרככים 125 גרם חמאה.
  • 3. מערבבים בבלנדר חמאה, קמח תופח, קמח רגיל, אבקת קקאו, סודה לשתיה, סוכר, חלב, שמנת חמוצה ושתי כפות נס קפה. מערבבים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  • 4. מוסיפים את הביצים ומערבבים במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות.
  • 5. משמנים תבנית. יוצקים את התערובת פנימה ואופים כשעה. מוציאים את העוגה ומצננים כחצי שעה.
  • 6. הכנת הציפוי: מרתיחים כוס וחצי מים בסיר. מניחים על הסיר קערה חסינת אש ובה שמים את השוקולד, שארית החמאה, אבקת סוכר ושארית הנס קפה. מערבבים עד שנמסים ומתקבל ציפוי חלק.
  • 7. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת.
  • 8. כאשר העוגה התקררה חותכים אותה לשניים לרוחבה. על החלק התחתון מורחים את הקצפת. מניחים בחזרה את החלק העליון ועליו מורחים את ציפוי השוקולד.
  • 9. מצננים את העוגה לפני ההגשה. ניתן לפזר על הציפוי פולי קפה.
  • הערה: את העוגה מומלץ להכין יום לפני מועד ההגשה על מנת שתהיה קרה מספיק בעת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully