וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמנת פירות יער ופירורים

לבשלנים ומאותגרי אפייה בלבד

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת שמנת פירות יער ופירורים. מערכת וואלה!
עוגת שמנת פירות יער ופירורים

מצרכים למתכון

  • חומרים לעוגה המספיקה לכ- 8 מנות:
  • לתערובת הפרורים:
  • ¼ כוס חמאה איכותית
  • ¼ כוס שקדים פרוסים
  • ½ כוס "קמח עוגיות" טחונות דק (ראה/' בהמשך)
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כפית של קינמון טחון
  • לעוגה:
  • ½ 2 כוסות קמח
  • ¾ כפית אבקת אפיה
  • ¾ כוס חמאה איכותית
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • ½ 1 כפית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 ½ ספל סוכר
  • ½ כפית אבקת סודה לשתיה
  • 450 גרם פירות יער או אוכמניות או כל פרי עשיר בטעם אחר חתוך לקוביות (עדיף טרי)

אופן ההכנה

  • שלב ההכנה הראשונית:
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • משמנים את תבנית עוגה מרובעת.
  • לתערובת הפרורים:
  • 1. לוקחים עוגיות יבשות שנשארו בבית , טוחנים עד דק מאוד בבלנדר חשמלי, עד לקבלת מרקם אחיד ועדין של "קמח עוגיות".
  • 2. מערבבים חמאה, סוכר, קינמון עם "קמח העוגיות" עד לקבלת מרקם גושים קטנים של פרורים, מוסיפים את השקדים.
  • לעוגה:
  • 1. מערבבים ידנית את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה בקערת ערבוב גדולה, מערבבים במיקסר חשמלי ובמהירות נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.
  • 2. ממלאים את תבנית האפיה ב 2/3 מתערובת החומרים לעוגה.
  • 3. מפזרים את פירות היער או מעל התערובת, מוסיפים מעל את 1/3 תערובת העוגה שנותרה.
  • שלב האפייה:
  • 1. אופים במשך 30-45 דקות (תלוי בתנור). העוגה תשחים אך לא תהיה אפיה במרכזה.
  • 2. מוציאים מהתנור ומפזרים את תערובת הפרורים מעל, מכניסים לתנור מיקרו להשלמת האפייה בחום בינוני (70%) למשך 5-7 דקות, או לתנור אפייה בחום בינוני ולמשך 15-25 דקות.
  • 3. מקררים והופכים על צלחת הגשה שטוחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully