וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה ירקות וגבינות צאן

קצת המתנה בין לבין אבל בסוף מתקבל קיש ים תיכוני עם ירקות, עשבי תיבול וגבינות

מתכון מאת: מערכת וואלה

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
אין תמונה/צילום מסך

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 4 קישואים חתוכים לרצועות
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 גליל גבינת קולאז' פרומעז פרוסה
  • ½ כוס זיתים שחורים קצוצים
  • ½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת (מומלץ מסדרת קולאז')
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין, ריחן, אורגנו)
  • ½ 1 מכלים שמנת לבישול
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (מומלץ 'פיראוס')
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת

אופן ההכנה

  • 1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  • 2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
  • 3. מטגנים את החצילים וקישואים, כל ירק בנפרד, עד להזהבה. שמים על נייר סופג לספיגת עודף השמן רצוי להחליף את הנייר מספר פעמים. חותכים את הפלפלים לרצועות ושמים במסננת לניקוז הנוזלים.
  • 4. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), מסדרים על הבצק את הירקות מתבלים במלח ובפלפל, מסדרים מעל את גבינת הפרומעז, הזיתים, העגבניות, גבינת קולאז' קצ'קבל ועשבי תיבול.
  • 5. טורפים בקערה שמנת, ביצים, קמח וגבינה בולגרית ויוצקים לתבנית.
  • 6. אופים כ-45 דקות, עד שהמאפה מזהיב. ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully