עוגיות פרמז'ן
עוגיות מלוחות עתירות חמאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-50-40 עוגיות:
- 335 גרם קמח
- 300 גרם פרמזן מגורר דק
- 300 גרם חמאה קרה וקוביות
- 1/3 כפית פלפל קיין
- ½ 1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2-1 כפות מים קרים
- ניילון נצמד
- לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 100 גרם שומשום
- 100 גרם קצח
אופן ההכנה
- 1. שמים במעבד מזון קמח, פרמזן, חמאה קרה, פלפל קיין, מלח ופלפל שחור ומעבדים לפירורים.
- 2. מוסיפים את המים לאט תוך כדי פעולה עד שהבצק הופך לכדור.
- 3. יוצרים מהבצק נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות.
- 4. מורחים את הנקניק בביצה ומגלגלים בשומשום וקצח.
- 5. פורסים ואופים ב- 180 מעלות כ- 25-20 דקות.