ירכי עוף ברוטב פירות
פתרון פשוט וקל לעוף, שמתאים גם לט"ו בשבט. מתכון מתוך הספר ארוחות ערב מהירות בעריכת איילת לטוביץ'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4-8 ירכי עוף
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- 1 כוס מים
- 2 כוסות נקטר אפרסקים
- 2/3 כוס משמשים מיובשים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). מסירים את העור מירכי העוף וחותכים לפיסות.
- 2. בתבנית פיירקס מערבבים את פיסות העוף, אבקת המרק, המים, הנקטר והמשמשים. מכסים ברדיד האלומיניום וצולים בתנור 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 10 דקות נוספות, עד שהעוף עשוי לחלוטין.
- 3. בוזקים מעל פטרוזיליה ומגישים אפשר לצד פסטה מסולסלת.
- חומרים ל-4 מנות.