בובע - מאפה שמרים ותפוחי אדמה
מתכון של משה בוטנסקי מפורום האוכל של וואלה! מבוסס על מתכון של שמוליק כהן מספרו "הבישול היהודי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 40 גר' שמרים טריים
- 1/3 כוס חלב/מים פושרים
- 1 כפית סוכר
- 3 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 7 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול מגורר וסחוט
- מלח, פלפל
- 1 בצל גדול פרוס דק לטבעות
- 2 תבניות כיכר מאורכות, משומנות היטב
אופן ההכנה
- 1. ממיסים שמרים במים ובסוכר.
- 2. מערבבים עם הקמח והביצים ומתפיחים שעה עד להכפלה.
- 3. מגררים תפוחי אדמה וסוחטים. מוסיפים לבצק עם הבצל המגורר מלח ופלפל ולשים.
- 4. מחממים תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות.
- 5. שמים בתבנית המשומנת טבעות בצל, ומעל את הבצק. אופים עד שמשחים.