אגוזי מלך עטופים בבצק גבינות ושומשום
מתכון של בני סיידא, באדיבות מרגרינה "עץ הזית"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 25 חצאי אגוזי מלך
- 50 גרם שומשום
- 1 ביצה טרופה
- לבצק גבינות:
- 100 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה בטעם חמאה רכה
- 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
- 100 גרם גבינת פטה מגוררת דק
- 3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
- 1 כוס קמח
- 2 כפות שמנת חמוצה
- מלח, פלפל לבן
- 3 כפות עירית קצוצה
- תבנית מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק גבינות ולשים לבצק אחיד. מקררים שעה. מחלקים את הבצק ל- 25 כדורים.
- 2. משטחים כל כדור בצק. שמים במרכז חצי אגוז, עוטפים את האגוז בבצק ומעצבים לצורת גליל. מניחים בתבנית.
- 3. מורחים בביצה טרופה וזורים מעל שומשום. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ. ), אופים עד להזהבה ומגישים חם.