מתכונים חמים

פשטידת קישואים ועגבניות

אורחים בדרך? מחפשים רעיון לארוחת ערב קלילה טעימה ובריאה? שלפו קישואים, עגבניות ובזיליקום ובתוך כמה רגעים כבר תיכנס לתנור פשטידת קישואים יפה וטעימה שמתאימה גם למי שנמנע ממוצרי חלב

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! אוכל
  • 10 דקות עבודה

  • 70 דקות סה"כ

  • קלי קלות

  • קוטר 26 ס״מ

שילוב מעולה של טעם וצבע. פשטידת קישואים ועשבי תיבול עם פרוסות עגבניה ובזיליקום (צילום: ShutterStock, Chatham172)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לפשטידת קישואים:

    • 5-6 קישואים גדולים
    • 1 צרורפטרוזיליה
    • 2 גבעוליבצל ירוק
    • ¼ כוסמים
    • ¼ כוסשמן (מומלץ להשתמש בשמן זית)
    • 1 כוסקמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
    • ½ כפיתפלפל שחור
    • 1 כפיתמלח ( או כף אבקת מרק בצל)
    • 3 ביצים
  • לעגבניות:

    • 2 עגבניות אדומות
    • 2 גבעוליבזיליקום מופרדים לעלים
    • 2 כפותשמן זית
    • ½ כפיתמלח
    • ½ כפיתפלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים פשטידת קישואים ועגבניות?

  • 1מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מרובעת, או מלבנית.
  • 2מגררים דק את הקישואים במעבד מזון או בקוצץ חשמלי או בפומפייה. סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה.
  • 3קוצצים את הפטרוזיליה והבצלים הירוקים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את המים, השמן, הקמח, הפלפל, המלח והביצים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. אם התערובת יבשה, מוסיפים עוד קצת מים. מעבירים לתבנית ומחליקים.
  • 4פורסים את העגבניות לפרוסות יפות ושוות ושמים בקערה קטנה. קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לעגבניות. מתבלים במלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית. מערבבים בעדינות בלי למעוך אותן ומסדרים יפה מעל הפשטידה.
  • 5אופים כשעה, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה. מצננים לפני החיתוך.

    פשטידת קישואים קלה להכנה וללא מוצרי חלב עם פרוסות עגבניות צלויות (צילום: ShutterStock, Chatham172)

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully