וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מנגו

היא נראית כמו עוגת דבש וגם הריח דומה. היא רכה מאוד ונימוחה ומעט לחה, בזכות השימוש בשמן ובחמאה/ מרגרינה גם יחד. אם לא אוכלים אותה ביום ההכנה יש לשמור אותה במקרר, בקופסה סגורה, יומיים- שלושה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת מנגו (סמדר ולטר). מערכת וואלה
עוגת מנגו (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 3 יחידות מנגו, אפילו רצוי שיהיה רך מדי לאכילה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • (אם אין לכם סוכר חום, שימו כוס וחצי סוכר לבן)
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס אגוזים מכל סוג- לא חובה
  • * 2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ (או תבנית קוגלהוף)

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את המנגו וחותכים לקוביות קטנות (איך קולפים מנגו? שתי שיטות: חותכים חריץ קטן בקליפה ומקלפים את הקליפה, או שחותכים ממנו כיפות ומוציאים את התוכן עם כף. חותכים גם את כל הפרי שמסביב לגרעין).
  • 2. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות.
  • 3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) חמאה/מרגרינה ו-2 סוגי סוכר, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה תוך הקצפה, את הביצים (אחת-אחת), שמן, קוקוס, קינמון, אבקת סודה לשתייה ולבסוף קמח ומנגו. מקציפים רק עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, מוסיפים אגוזים ומערבבים קצרות.
  • 4. מחלקים את התערובת בין התבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות למגע, וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מצננים לחלוטין (העוגות מתפרקות כשהן חמות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully