סאוס (Sous)
את המנה מכינים במקור עם חזיר, אך אפילו בקאריביים משתמשים בעוף כתחליף. מתכון של השף עדו שפירא, מקייטרינג "קטלית".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג רגלי עוף וגרונות
 - 4 מלפפונים מגולענים וחתוכים לרצועות
 - 1/2 ראש שום קצוץ
 - 2 בצלים סגולים קצוצים
 - 1-2 פלפלים חריפים פרוסים
 - מיץ מ-2 לימונים
 - מלח ופלפל לפי הטעם
 - 3 ליטר מים
 
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את העופות במים קרים.
 - 2. מכניסים אותם לסיר עם מחצית מכמות הירקות ומוסיפים 3 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לדרגת רתיחה מתונה. מנקים את הקצף שעולה ומבשלים עד כ 3 שעות.
 - 3. מוסיפים את שאר המצרכים ומכבים את האש.
 
