חצילים ברטבים סיניים
מתכון שמנצל את קופסאות הפלסטיק הקטנות עם הרטבים, שמגיעות עם האוכל הסיני: רוטב צ'ילי, סויה וחמוץ-מתוק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 חצילים בינוניים
- 2 קופסאות פלסטיק קטנות של רוטב צ'ילי
- 2 של רוטב סויה
- 2 של רוטב חמוץ-מתוק
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החצילים, בקליפתם, לקוביות גדולות, ומשתדלים שבכל קובייה יהיה צד עם קליפה.
- 2. שמים את הקוביות בסיר שיכיל אותן בנוחות ויוצקים מעל את כל הרטבים. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, כ-20-30 דקות או עד שהחצילים רכים. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר.
- * אפשר להכין גם בתנור: שמים את הקוביות בתבנית שתכיל אותן בנוחות ויוצקים מעל את כל הרטבים. מערבבים, מכסים בנייר כסף ואופים כ-20-30 דקות או עד שהחצילים רכים.