הקיץ דורש מאיתנו מינמום חום באוכל שלנו, מהירות הכנה ובכל זאת משהו מושקע וטעים.
סלט הביצים של מסעדת סנדר המיתולוגית בלוינסקי אמנם הגיע ממזרח אירופה, אבל מתאים בול למזג האוויר הישראלי - מושלם לארוחת בוקר קלילה במרפסת, כתוספת יפה לשולחן שישי, או כפינה שסוגרים איתה את ארוחת הערב.
כאן, זמי שרייבר מראה לנו שהמלאכה הזאת פשוטה וקלה, בלי להתפשר על הטעם.
סלט ביצים קליל ופשוט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8ביצים
- 1בצל קצוץ דק (לא חובה)
- 2-3כפות גדושותמיונז
- 1כפיתחרדל
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן לפי הטעם
להגשה (לא חובה):
- 1בצל קצוץ מטוגן ב-3 כפות שמן
- מעטבצל ירוק קצוץ (רק החלר הירוק) או עירית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט ביצים קליל ופשוט?
- 1מבשלים את הביצים. מצננים ומקררים אותן במקרר.
- 2מקלפים את הביצים הקרות ומגררים בפומפייה גסה או קוצצים דק.
- 3מוסיפים את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל, המלח והפלפל הלבן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4מומלץ לפזר מעל בצל מטוגן ו/או מעט בצל ירוק קצוץ.