וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס שוקולד לבן ופסיפלורה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מוס שוקולד לבן ופסיפלורה. דנה מלמד
מוס שוקולד לבן ופסיפלורה

מצרכים למתכון

  • 200 גרם שוקולד לבן (כמה שיותר משובח יותר טוב, זה של 'ולרונה' מצוין)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • חצי מקל וניל חצוי לאורכו
  • ¼ כפית גרד מקליפת תפוז (לא חובה)
  • תוכן של כ – 10 יחידות פסיפלורה

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה את השוקולד.
  • 2. מחממים בסיר 250 מ"ל שמנת מתוקה ומוסיפים תוכנו של חצי מקל וניל. מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש.
  • 3. יוצקים את השמנת והווניל על השוקולד ובוחשים היטב עד שהוא נמס ומתקבל גאנש שוקולד לבן חלק.
  • 4. מצננים במקרר למשך 3-4 שעות, עד שהתערובת קרה מאד (לממהרים, אפשר לזרז את התהליך במקפיא אך יש להקפיד שהתערובת לא תתקשה יתר על המידה)
  • 5. מוציאים מהמקרר, טורפים קלות ומוסיפים עוד 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 6. מקציפים עד שמתקבל מוס אוורירי ויציב.
  • 7. מעבירים לכלי הגשה חלק מהכמות ועליה יוצקים כמה כפות פסיפלורה. מכסים בעוד שכבת מוס ושוב פסיפלורה. ממשיכים כך עם כל הכמות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully