וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי ביין ופירות יבשים

מתכון מאת: עדי.ש.,didi1707@walla.com

צלי בשר בקר. ShutterStock
צלי בשר בקר

מצרכים למתכון

  • צלי כתף או נתחי שריר
  • יין אדום מתוק לקידוש (ליטר)
  • 2 בצלים בינונים
  • 8 שיני שום
  • שקית צימוקים
  • חבילה קטנה של משמשים יבשים
  • 3 כפות דבש
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפיות חרדל
  • פלפל אנגלי
  • מלח לפי הטעם ( לא הרבה כי יש כבר סויה )
  • 2 עלי דפנה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את נתח הבשר לפרוסות ( אפשר לקנות אותו כבר חתוך ) , מטגנים על אש גבוהה משני הצדדים , שיקבל את המכת חום הרצויה כדי שכל המיצים יסגרו!
  • 2. בינתיים בסיר רחב מחממים שמן , את הבצל קוצצים קצת גס ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף .
  • 3. את שיני השום חותכים לפרוסות ומוסיפים לבצל ונותנים להם להשחים על המחבת מספר דקות.
  • 4. מוסיפים את הפרות היבשים, הדבש, הסויה, החרדל , התבלינים
  • ו-4 כוסות מים שיכסו את הסיר ברוטב .
  • 5. נותנים לרוטב לרתוח ומוסיפים את הנתחי בקר .
  • 6. משאירים על האש במשך שעתיים וחצי עד 3 שעות .
  • מומלץ להגיש על אורז לבן או על קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully