וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סנדוויץ' מצה-בננה-חמאת בוטנים מטוגן א-לה אלביס פרסלי

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

סנדביץ מצה בננה חמאת בוטנים. צבי טריגר
סנדביץ מצה בננה חמאת בוטנים

מצרכים למתכון

  • המצרכים למנה אחת:
  • 2 מצות
  • בננה בשלה מאוד
  • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • ביצה טרופה קלות
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
  • להגשה: אבקת סוכר לקישוט, דבש או סירופ מייפל (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  • 1. מרטיבים את המצות מתחת למי-ברז זורמים, מנערים קלות, מניחים כל מצה על מגבת, ומכסים אותה בחצייה השני של המגבת. מניחים בצד ל-10 דקות.
  • 2. בינתיים, מחממים את השמן במחבת על להבה גבוהה. מקלפים את הבננה ומועכים אותה במזלג למחית חלקה.
  • 3. חותכים כל מצה לארבעה משולשים: קודם חוצים באלכסון לשני משולשים, ולאחר מכן חוצים כל משולש לשניים.
  • 4. מורחים על ארבעה מהמשולשים חמאת בוטנים, ומעליה את מחית הבננה. מכסים במשולש. בסך הכול מתקבלים ארבעה סנדוויצ'ים.
  • 5. טובלים כל סנדוויץ' בביצה הטרופה משני הצדדים, מנערים קלות מעודפי הביצה, ומטגנים בשמן על שני הצדדים, עד שמזהיב (כ-2 דקות לכל צד). אם הכריכים מזהיבים מהר מדי, מנמיכים את הלהבה.
  • 6. מוציאים, ומניחים על רשת צינון שמתחתיה תבנית, כדי שעודפי השמן יטפטפו (או מניחים על נייר מגבת, בשיטה המקובלת יותר, אבל הפחות יעילה לניקוז עודפי השומן). נותנים לכריכונים המטוגנים להתקרר מעט, כי המילוי לוהט ומסוכן.
  • 7. כעבור כמה דקות, מניחים בצלחת הגשה, זורים אבקת סוכר ומגישים עם פרוסות בננה, תותים, סירופ מייפל, או כל תוספת אחרת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully