- 1. משרים חומוס יבש בקערת מים למשך 5 שעות.
-
- 2. מרוקנים את המים ומעבירים את החומוס על מגבת, מכסים בעוד מעבת ודופקים עם מערוך להפרדת הקליפות.
-
- 3. מעבירים את זרעי החומוס לסיר ומביאים לרתיחה עד לריכוך (כשעתיים).
-
- 4. מחממים היטב ווק עם שמן זית ומוסיפים את שיני השום. מערבבים 2 דקות.
-
- 5. מורידים מעלי המנגולד את החלק הירוק, קוצצים את האידרה הלבנה ומוסיפים לווק. מאדים 2 דקות.
-
- 6. קוצצים את עלי המנגולד הירוקים וגם את עלי התרד, מוסיפים לווק ומאדים עד לריכוך.
-
- 7. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח.
-
- 8. מוסיפים לתבשיל את גרגרי החומוס המבושלים, את מיץ הלימון, ומעט סומק. מערבבים ערבוב קל ומסירים מהאש.