וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל תרד עם חומוס ומנגולד

תרד הוא הירק המושלם כשרוצים להכין תבשיל עשיר של גרגרי חומוס: הוא גם מוסיף צבע, וטעמו המריר העדין לא משתלט על המנה, אלא רק מלווה אותה הנינוחות.

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות חומוס יבש
  • שמן זית
  • 5-6 עלי מנגולד
  • 500 גר' עלי תרד
  • 2-3 שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור
  • סומק
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. משרים חומוס יבש בקערת מים למשך 5 שעות.
  • 2. מרוקנים את המים ומעבירים את החומוס על מגבת, מכסים בעוד מעבת ודופקים עם מערוך להפרדת הקליפות.
  • 3. מעבירים את זרעי החומוס לסיר ומביאים לרתיחה עד לריכוך (כשעתיים).
  • 4. מחממים היטב ווק עם שמן זית ומוסיפים את שיני השום. מערבבים 2 דקות.
  • 5. מורידים מעלי המנגולד את החלק הירוק, קוצצים את האידרה הלבנה ומוסיפים לווק. מאדים 2 דקות.
  • 6. קוצצים את עלי המנגולד הירוקים וגם את עלי התרד, מוסיפים לווק ומאדים עד לריכוך.
  • 7. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח.
  • 8. מוסיפים לתבשיל את גרגרי החומוס המבושלים, את מיץ הלימון, ומעט סומק. מערבבים ערבוב קל ומסירים מהאש.
  • לא רק מרק

  • אורז עם חומוס ובשר

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • סינייה פטריות

  • לביבות פטריות וקמח חומוס

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • סלט גרגרי חומוס וכרובית

  • קציצות עוף ברוטב עגבניות

  • בוריקיטס מקמח חומוס עם רטטוי

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • סלט אטריות רענן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully